Saturday, 20 April, 2024

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας 28/9/2015

Λάθη που θα κοστίσουν στους δημότες 130.000 ευρώ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας το απόγευμα της Δευτέρας, 28-9-2015 στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκε ή έγκριση του Β1 σταδίου της μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δ.Ε Κύρρου. Η διευθύντρια της πολεοδομίας Φ. Νικέζη βρέθηκε με συνεργάτη της στην αίθουσα ώστε να ενημερώσει σχετικά για το γενικό πολεοδομικό και τις κατευθυντήριες γραμμές, την οικιστική οργάνωση και τον πολεοδομικό σχεδιασμό για τη ΔΕ Κύρρου. «Η φάση αυτή ζητά πρόταση των φορέων, όπως για τις περιοχές δασικού, τουριστικού, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος» δήλωσε, σημειώνοντας πως αξιολογήθηκαν όλες οι προτάσεις και ελήφθησαν υπόψιν με βασικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαφύλαξη της γεωργικής γης παραγωγικότητας και τμήματα που είναι ενταγμένα στο Natura.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «Θα πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία, όχι αναρχία σε όλο το δήμο Πέλλας και να νομίζει ο καθένας ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει. Η ανάθεση έγινε από τον Καποδιστριακό δήμο Κύρρου, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης έγινε από το ‘’Πράσινο Ταμείο’’. Απομένει να κλείσει ο κύκλος του γενικού πολεοδομικού με μια επικαιροποίηση των δύο πρώην δήμων» (του Κύρρου που ολοκληρώνεται και του πρώην δήμου Πέλλας που δεν έχει πολεοδομικό).

Η έγκριση της τροποποίησης της μελέτης του έργου για το Δίκτυο βαρύτητας της  Καρυώτισσας και καταθλιπτικοί αγωγοί, προϋπολογισμού: 2.370.210 € ο ανάδοχος μελετητής δεν προέβλεψε την καθίζηση του εδάφους (λόγω του ότι η μελέτη έγινε καλοκαιρινούς μήνες και η καθίζηση έγινε τον Φεβρουάριο λόγω βροχοπτώσεων) και αυτή η αλλαγή στη μελέτη θα κοστίσει σύμφωνα με τη διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Λ. Αδαμίδου 120-130.000 ευρώ!

Οι διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση ήταν έντονες και εν τέλει καταψήφισαν και το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, αν και ο κ Στάμκος υποστήριξε ότι δεν μπορεί για 120.000 ευρώ να απενταχθεί ένα έργο που ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στα 11 εκατ. «Δεν μπορούμε να ‘’κρεμάσουμε’’ το έργο και να κυνηγάμε τον μηχανικό επειδή υπάρχουν 8-9 φρεάτια που είχαν θέμα» δήλωσε ενώ ο κ. Παπανικολάου σημείωσε ότι «Δε συναινούμε στη αφαίρεση 130.000 ευρώ χωρίς διερεύνηση. Είναι παράνομη η διαδικασία».

Χ.Π.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας 28/9/2015

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου