Tuesday, 23 April, 2024

Συνεδρίαση Δ.Σ. Σκύδρας για δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου για ανέγερση Μονής!

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 13 Μαρτίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας, μετρώντας…. Όχι κουκιά, λόγω νηστείας, αλλά συμβούλους, ώστε να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός απαρτίας

καθώς απουσίαζε η μείζον αντιπολίτευση, με εξαίρεση ενός μέλους. Οι κκ Κανάκης και Αλεξανδρίδου έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση.

Σημαντικότερα θέματα στην ημερήσια διάταξη η Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκύδρας και της Δ.Ε.Υ.Α. Σ. για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων υλοποίησης της πράξης «Κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες Καλυβίων και Ριζού Δήμου Σκύδρας».

Η παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο Άνυδρο στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για ανέγερση νέας Ιεράς Μονής έκανε ‘’έξαλλο’’ τον κ. επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μ. Κανάκη «Για ποιο λόγο να παραχωρηθεί δωρεάν…’’ .

Υπήρξε έντονη διαφωνία με τη δήμαρχο καθώς ο μεν υποστήριξε ότι θα δοθούν χιλιάδες, ίσως και εκατοντάδες ευρώ για να χτιστεί η Μονή και θα ήταν ένα έσοδο για το δήμο αν χρεωνόταν ενώ η δήμαρχος υποστήριξε ότι γίνεται η δωρεά ως αρωγή υπέρ της Μητρόπολης…

Επίσης, συζητήθηκε η υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη σύσταση του οικισμού Λουτροχωρίου σε αυτόνομη Τοπική Κοινότητα, εκτός Πετριάς και Πλευρώματος, όπου έγινε δεκτό (το αίτημα) και από το ΔΣ ομόφωνα.

Συγκεκριμένα, την 1 Φεβρουαρίου 2018, το Τοπικό Συμβούλιο συνεδρίασε και έθεσε υπόψιν το αίτημα των κατοίκων της Τ.Κ. Λουτροχωρίου για δημιουργία νέας Κοινότητας με αποχώρηση από την Τ.Κ. Πετριάς.

Η «έγκριση απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την πρόθεση για απευθείας ανταλλαγή της αριθ.561 δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Μαυροβουνίου» αφορούσε  οικόπεδο το οποίο η δημοτική αρχή επεξεργάζεται για να δημιουργηθεί πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Ο κ. Κανάκης ψήφισε παρών.

Επιπλέον αποφασίστηκε μετά τη διαβεβαίωση του Προέδρου της σχολικής επιτροπής, και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η κοπή επικίνδυνου δέντρου στο 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Σκύδρας, όπου μπορεί ανά πάσα ώρα να πέσει και να θρηνήσουμε θύματα μικρά παιδιά, όπως είπαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου