Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας στις 9-9-2015

Τα δάνεια των πρώην δήμων θα αποπληρωθούν σε… 25 χρόνια!

Τυπικό το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας της Τετάρτης, 9-9-2015 με αρκετές απουσίες και λίγα θέματα προ ημερησίας που τέθηκαν από τη συμπολίτευση, τα οποία δεν είχαν προστεθεί στη διάταξη, όπως ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, ο εξοπλισμός της Βιβλιοθήκης – Πινακοθήκης Πέλλας, στην Δ.Κ. Πέλλας, κ.α.

dspella1dspella2

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σ. Καστερίδης ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο για την εξουσιοδότηση που του έδωσε το Δ.Σ. το Μάιο να έχει επικοινωνία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να ρυθμιστούν τα δάνεια του δήμου. Να σημειώσουμε, όπως είναι γνωστό, ότι τα χρέη αφορούν και τους πέντε πρώην Καποδιστριακούς δήμους. Το ποσό φτάνει… αισίως! σύμφωνα με τον δήμαρχο τα 5.305.000 ευρώ- το κεφάλαιο- και όπως επεσήμανε ο κ. Στάμκος: «Λόγω της μειωμένης ΚΑΠ και προκειμένου να αντέξουμε, αποφασίσαμε να πληρώνουμε μόνο τόκους για 3 χρόνια και όχι τα χρεολύσια. Αυτά που συζήτησα με το Ταμείο, μας δίνουν τις εξής λύσεις, προτάσεις: Από το νέο έτος θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα πληρώνουμε τα δάνεια κανονικά, στο σύνολο του ποσού ετησίως στις 643.000 ευρώ. Εναλλακτική πρόταση είναι να γίνει ανακεφαλαιοποίηση παρατείνοντας τη διάρκεια αποπληρωμής. Η άλλη πρόταση είναι να είναι σταθερή η δόση με τη διάρκεια του δανείου στα 25 χρόνια, με ετήσιο ποσό περίπου στις 350.000 ευρώ. Θα αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο μέχρι να ελαφρυνθούμε…» δήλωσε ο δήμαρχος. Η τελευταία πρόταση φυσικά είναι εξωφρενική, αν αναλογιστούμε ότι θα υπάρξει περίπτωση να αποπληρωθούν χρέη των πρώην δήμων μετά από 25 χρόνια! Συν πέντε από τη συνένωση… και τα εγγόνια μας θα έχουν να δίνουν…

Ο κ. Καστερίδης στη συνέχεια έθεσε το ζήτημα του λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης που για μία ακόμη χρονιά καθυστέρησε να ‘’μπει’’ – δύο ημέρες μετά τα εγκαίνια- και γιατί δεν έγινε επιλογή κάποιου επιχειρηματία που έδινε περισσότερα, αλλά επιλέχθηκε αυτός που έδωσε μόλις 18.000 ευρώ…

Τα θέματα της ημερήσιας που αφορούσαν των καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ο ορισμός ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας για το έτος 2014, η συγκρότηση επιτροπής για το έλεγχο της ακρίβειας των δηλώσεων των κτηνοτρόφων, η έγκριση της παράτασης της προθεσμίας περαίωσης εργασιών για την κατασκευή τμημάτων των οδών Πλαστήρα, Καράϊτση και ασφαλτόστρωση Κ. Μεθοδίου, Ολυμπιονικών, Σουμελά Δ.Ε Γιαννιτσών, κλπ. πέρασαν ομόφωνα.

Περισσότερα και παραλειπόμενα για τη δημοπράτηση του λούνα παρκ και τις υπηρεσίες που φεύγουν από την Πέλλα, όπως και άλλα θέματα που συζητήθηκαν στο ΔΣ, σε επόμενη δημοσίευση.

Χ.Π.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 9-9-2015

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου