Friday, 19 April, 2024

Συνεδρίαση ΔΣ της ΔΕΥΑ Πέλλας: Προϋπολογισμός και… εκπλήξεις!

Τακτική συνεδρίαση του ΔΣ ΔΕΥΑΠ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 28/11/2019 στο κτίριο του Δημαρχείου Πέλλας

όπου η Επιχείρηση συγκροτήθηκε σε Σώμα μετά τις εκλογές.


Συζητήθηκε η έγκριση πρακτικού Αξιολόγησης της μελέτης “Σύνταξη γενικού σχεδίου Ύδρευσης (master plan) και υλοποίησης σχεδίου ασφάλειας νερού ΔΕΥΑ Πέλλας 1ο Υποέργο: Σύνταξη γενικού σχεδίου Ύδρευσης (master plan) ΔΕΥΑ Πέλλας”, όπου στο συγκεκριμένο αν και υπήρξαν απορίες από τα μέλη, ειπώθηκε από τον πρόεδρο και τον  Υπεύθυνο του Διοικητικού Τμήματος Κυριάκο Χαριτίδη, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από 6 εταιρίες με τα ίδια στάνταρ και θα ληφθεί η απόφαση ποια θα προτιμηθεί. 


Στην έγκριση Τεχνικού Προγράμματος 2020 της ΔΕΥΑΠ και του Προϋπολογισμού για το 2020 διαβάστηκαν σημεία από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας, Φώτη Μαντζανά, όπως συνεχιζόμενα έργα αποχέτευσης στα δίκτυα των ΤΚ. και του βιολογικού- άλλα και άλλα νέα.  


Το ερώτημα που τέθηκε από τον σύμβουλο Μιχάλη Παναγιωτίδη και δημιούργησε εντύπωση, αφορούσε το μετέπειτα ζήτημα της ολοκλήρωσης των βιολογικών στις Τοπικές Κοινότητες (Γαλατάδες, Καρυώτισσα, Παλαίφυτο, Κύρρου, Πέλλας, κα). Αν δηλαδή έχει εξασφαλιστεί το κόστος αποκατάστασης- δρόμων, οδών- και μετρητών… καθώς κάποιος αριθμός υπαλλήλων θα πρέπει να απασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το αντικείμενο προκειμένου να εξασφαλιστεί δίκαιη κατανομή στα ποσά, αφενός και αφετέρου να μην τοποθετηθούν “άδικα” και δεν μπορέσουν να λειτουργήσουν ούτε μετά από μια πενταετία… Άντε δηλαδή και ολοκληρώθηκαν! Αν δεν τοποθετηθούν υδρομετρητές και δεν γίνει η σύνδεση, ποιο το όφελος; Αυτό είναι άμεση προτεραιότητα να μελετηθεί και να εξασφαλιστεί η απευθείας λειτουργία τους. 

Όπως αναφέρθηκε πάντως από τον πρόεδρο Γιώργο Τόσιο και τον κ. Χαριτίδη, η κάθε οικογένεια θα επιβαρυνθεί το κόστος – που μπορεί να φτάσει τα 450 ευρώ- μέσα στα ποσά των λογαριασμών, με δόσεις… (για σύνδεση βιολογικού, έργο αποκατάστασης, τοποθέτηση μετρητών, στα χωριά που δεν υπάρχουν). Έκπληξη δηλαδή για τους καταναλωτές, που όμως κάποια στιγμή το σύστημα για να θεωρείται “ακριβοδίκαιο” δεν μπορεί να χρεώνει τους μισούς δημότες με άλλες τιμές και τους άλλους με άλλες…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου