Friday, 19 April, 2024

Συνεδρίαση του Δήμου Έδεσσας με διαμαρτυρίες από συμβασιούχους και απειλές για δικαστήρια

Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου σε μία μαραθώνια διπλή συνεδρίαση

Στην πρώτη συζητήθηκαν 43 θέματα και στη δεύτερη ακολούθησε η ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2016 και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, επίσης του επόμενου έτους.

Τα προ ημερησίας διάταξης θέματα είχαν ενδιαφέρον καθώς η εκπρόσωπος των συμβασιούχων καθαριστριών του Δήμου Έδεσσας, παραβρέθηκε για να ενημερώσει το Σώμα για τα προβλήματα που τους απασχολούν, σημειώνοντας ότι τους οφείλονται οι μισθοί δύο μηνών- και φυσικά όταν πρόκειται για συμβασιούχους, όπως ακούστηκε μέσω  επιστολής – διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι παίρνουν περί τα 200 ευρώ το μήνα σύμφωνα με τις επιπλέον πρόσφατες περικοπές κατά 10%. Για όλα αυτά υποστήριξαν ότι θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Ταμβίσκου Έφη και Γ. Χατζόγλου δήλωσαν ότι τα οφειλόμενα θα εξοφληθούν σύντομα ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Β. πρότεινε να επιχορηγήσει ο δήμος τις σχολικές επιτροπές, προκειμένου εξοφληθούν οι εργαζόμενοι.  Ο Μ. Φουνταλής υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση με ψήφισμα προς την Κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου Δημήτρης ανέφερε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ενώ μία εργαζόμενη με ειρωνικό τόνο είπε θα καθαρίζουμε δωρεάν τα σχολεία! Εκεί θα φτάσουν στο τέλος με την κατάσταση που επικρατεί…

Συνεδρίαση του Δήμου Έδεσσας με διαμαρτυρίες από συμβασιούχους και απειλές για δικαστήρια

 

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου