Friday, 29 March, 2024

Συνελήφθη στην Έδεσσα για παράνομο έρανο – Προσοχή την περίοδο των εορτών

Συνελήφθη στις 23-11-2015 στην Έδεσσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, 44χρονη γυναίκα

για διενέργεια παράνομου εράνου και σε βάρος της σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε να διενεργεί έρανο για λογαριασμό σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια από τις αρμόδιες Αρχές. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 έντυπα και ένα μπλοκ αποδείξεων του παραπάνω σωματείου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.
Με στόχο το εύκολο κέρδος, πολλοί είναι οι επιτήδειοι που χρησιμοποιούν τα αισθήματα αλληλεγγύης και βοήθειας των πολιτών ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών που πλησιάζουν, και τους εξαπατούν προφασιζόμενοι ότι ανήκουν σε οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας και διενεργούν εράνους για να αισχροκερδούν.
Το φαινόμενο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παρουσιάζει έξαρση αυτό το διάστημα, με τις ίδιες τις οργανώσεις να παραπονούνται και να καταγγέλλουν ότι κάποιοι τις χρησιμοποιούν παράνομα για να εξασφαλίσουν κέρδος. Δεν προσφέρουμε τίποτα και δεν ανοίγουμε πόρτες αν δεν είμαστε σίγουροι για το ποιοι είναι αυτοί που διενεργούν εράνους. Ενημερώνουμε συνεχώς ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που πέφτουν πιο εύκολα θύματα.

Συνελήφθη στην Έδεσσα για παράνομο έρανο – Προσοχή την περίοδο των εορτών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου