Friday, 19 April, 2024

Συνεργασία Θ. Τζάκρη – Υπουργού Εργασίας – Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας

Συνεργασία Θ. Τζάκρη – Υπουργού Εργασίας – Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας εξετάζει ευνοϊκές ρυθμίσεις όλων των δανειακών υποχρεώσεων των οφειλετών που έχουν λάβει δάνεια από τον πρώην Ο.Ε.Κ.

            Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη είχε σήμερα συνεργασία με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Α. Νεφελούδη για το πρόβλημα της αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανείων για παραχώρηση κατοικίας ή διαμερίσματος από τους 123.000 οφειλέτες που έχουν λάβει δάνειο από τον πρώην Ο.Ε.Κ. (που μετά την κατάργησή του έχουν μεταφερθεί στον Ο.Α.Ε.Δ.) λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν.

            Ο Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσαν την κ. Τζάκρη ότι το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζονται ευνοϊκά (είτε με την μορφή του «κουρέματος» κεφαλαίου σε περίπτωση εφ’ άπαξ εξόφλησης, είτε με την μορφή της μετακύλισης των δόσεων, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη περίοδος αποπληρωμής) όλες οι δανειακές υποχρεώσεις οφειλετών που έχουν λάβει δάνεια από τον πρώην Ο.Ε.Κ. σύμφωνα με τον Ν.2736/26-8-1999 για την παραχώρηση κατοικίας ή διαμερίσματος, για το οποίο θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις περί το τέλος Αυγούστου, όχι όμως και αυτών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της επιδότησης επιτοκίου από τράπεζες.-

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου