Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεργασία Θ. Τζάκρη – Υπουργού Εσωτερικών, με τον Δ. Μπίνο για προώθηση θεμάτων του δήμου Αλμωπίας

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη είχε συνάντηση στις 19 Δεκεμβρίου 2017 με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη

παρουσία του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου για την προώθηση θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Αλμωπίας.
Πιο συγκεκριμένα, κατατέθηκαν μελέτες, τεχνικά δελτία, αυτοψίες και φωτογραφικό υλικό για την ένταξη στο «Πρόγραμμα Πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α και Β’ Βαθμού» του Υπουργείου Εσωτερικών και την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών σε υποδομές που προκλήθηκαν στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ίδας, Αρχαγγέλου, Τσάκων, Πολυκάρπης, Αριδαίας, Προμάχων, Γαρεφίου και Όρμας του Δήμου Αλμωπίας από τις πρόσφατες πλημμύρες συνολικού προϋπολογισμού 372.299 ευρώ. Τα παραπάνω έγγραφα ζητήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών συμπληρωματικά στο αίτημα του Δήμου Αλμωπίας που είχε υποβάλει η κ. Τζάκρη στο Υπουργείο Εσωτερικών την 1η Δεκεμβρίου 2017 για την έγκριση της πίστωσης και την υπογραφή της σχετικής απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα.


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε την Βουλευτή και τον Δήμαρχο για την δημιουργία εντός του 2018 ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, συνολικού προϋπολογισμού σε πρώτη φάση 500.000 ευρώ (το οποίο σταδιακά θα προσεγγίσει τα 2-3 δις ευρώ) στο Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και πόρων που θα αντλούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το νέο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο θα δώσει την δυνατότητα χρηματοδότησης δήμων σε ποσοστό 100% για την υλοποίηση έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, καθώς και για την αγορά μηχανημάτων τεχνικών έργων. Οι αιτήσεις των δήμων θα υποβάλλονται απευθείας στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο Υπουργός Εσωτερικών συνέστησε στον κ. Μπίνο να προβεί στην ωρίμανση τεχνικών μελετών για την χρηματοδότηση όσο το δυνατόν περισσότερων έργων στο χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο.
Η κ. Τζάκρη και ο κ. Μπίνος συναντήθηκαν στη συνέχεια με στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου με σκοπό την εξεύρεση λύσης για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στην επιχείρηση των Λουτρών.
Τέλος, συζητήθηκε η εξέλιξη του αιτήματος του Δήμου Αλμωπίας για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων πλησίον του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας. Στόχος του έργου είναι να λειτουργεί τις πρωινές ώρες ως πρόσθετος αύλειος χώρος και χώρος αθλοπαιδιών για το 2ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ τις απογευματινές ώρες να αποδίδεται στους δημότες. Η Βουλευτής ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι το αίτημα χρηματοδότησης προωθείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος εργάζεται για την απόκτηση της κυριότητας του οικοπέδου, που είναι απαραίτητη για την υλοποίησή του. Η κ. Τζάκρη επισήμανε τη σημασία και ενός δεύτερου αιτήματος του Δήμου, για την προμήθεια ειδικού οχήματος για τη μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες στη δομή της Ηλιαχτίδας. Η έγκριση των αιτημάτων αυτών θα επιλύσει δύο προβλήματα που σχετίζονται με το μαθητικό πληθυσμό της Αλμωπίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου