Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεχίζεται η απεργία των εξεταστών οδήγησης

Για πολλοστή φορά μέσα σε μικρό διάστημα δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις για την απόκτηση αδειών οδήγησης

Αυτή τη φορά, αιτία της αποχής που πραγματοποιούν οι εξεταστές είναι η αποσαφήνιση του τρόπου διεξαγωγής των πρακτικών εξετάσεων, οι οποίες υποθετικά θα άρχιζαν από 1ης Οκτώβρη, καθώς και η καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων από τον Μάιο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών είχε δώσει παράταση για τη διεξαγωγή του νέου συστήματος εξετάσεων έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, μετά την ολοκλήρωση του χρόνου παράτασης, υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχουν ούτε οι απαιτούμενες διευκρινίσεις αναφορικά με το νέο σύστημα, ούτε όμως και οι απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα η διαδικασία διεξαγωγής να βρίσκεται στον αέρα.

Οι εξεταστές πάντως δεν έχουν πάρει ακόμη αποφάσεις για το χρονικό διάστημα της αποχής τους.

Αυτό το καθεστώς όμως βρίσκει εκτεθειμένους τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών. Μείζον το ζήτημα για τους υποψηφίους που παραμένουν σε άτυπη ομηρεία, όπως και για τους υπαλλήλους των Τμημάτων Μεταφορών που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιο φόρτο με τη λήξη της απεργίας.

Το Υπουργείο επιβάλλεται άμεσα να διευκρινίσει αν θα δοθεί εκ νέου παράταση εφαρμογής του προηγούμενου συστήματος, έως ότου δρομολογηθούν και διευκρινιστούν όλες οι διαδικασίες και να καταβάλει τα οφειλόμενα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται χιλιάδες επαγγελματίες, υποψήφιοι και εξεταστές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου