Thursday, 28 March, 2024

Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας από τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑ Πέλλας, κατά της ιδιωτικοποίησης των νερών

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ του δήμου Πέλλας, συμμετέχουν στις τετράωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας, που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Πέμπτη

σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ΡΑΑΕΥ.

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαρτίου υλοποίησαν 4ωρη στάση και συνεχίζουν την Τρίτη 14 Μαρτίου, από τις 11πμ έως τις 3μμ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση  της ΠΟΕ ΔΕΥΑ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ. της ΠΟΕ ΔΕΥΑ, αποφάσισε ομόφωνα:

Προκηρύσσει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας στις ΔΕΥΑ για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 14 Μαρτίου, από τις 11πμ έως τις 3μμ.

Απαίτηση μας είναι η άμεση απόσυρση του κατάπτυστου Νομοσχεδίου για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. επειδή:

Ο τομέας παροχής των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα ΔΕΝ ιδιωτικοποιείται, ούτε και επιτρέπεται εκ του Συντάγματος να ιδιωτικοποιηθεί

Δεν υφίσταται ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής στα νερά γιατί δεν υπάρχει το ανταγωνιστικό πλαίσιο, με άλλα λόγια δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά, την οποία πρέπει να εποπτεύσει, να ελέγξει και να ρυθμίσει για να τηρηθούν οι κανόνες ανταγωνισμού.

Η Κυβέρνηση, σε αντίθεση και με τις αποφάσεις του ΣΤΕ, επιχειρεί με κάθε τρόπο έμμεσο ή άμεσο να ιδιωτικοποιήσει τα νερά και τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης αδιαφορώντας προκλητικά για τα συμφέροντα των πολιτών.

Με 20ετής καθυστέρηση επαναφέρει αποτυχημένες μορφές ιδιωτικοποίησης που εφαρμόσθηκαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για ποιο λόγο; ποιους εξυπηρετεί και εφαρμόζει αποτυχημένα μοντέλα, όταν είναι γνωστή η κατάληξη τους. Μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, τεράστια επιβάρυνση των καταναλωτών, επισφαλή ποιότητα νερού και γενικά των υπηρεσιών. Σήμερα το σύνολο των χωρών αυτών επανάφεραν τη διαχείριση του νερού στο κράτος ή στους Δήμους.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, να διοργανώσουν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας και να ενημερώσουν τους πολίτες για την αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση των νερών που επιχειρείται μέσω της ΡΑΑΕΥ και των ΣΔΙΤ.

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί: Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου