Tuesday, 19 March, 2024

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ΝΕ Πέλλας: Η κυβέρνηση φοβάται την οργή του λαού

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ΝΕ Πέλλας: Το νομοσχέδιο της ΝΔ για τις διαδηλώσεις έρχεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση φοβάται την οργή του λαού

Το νέο νομοσχέδιο της ΝΔ για τις διαδηλώσεις έρχεται ακριβώς σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση φοβάται την οργή του λαού που έχει προκαλέσει η αντιλαϊκή πολιτική της. Να θυμίσουμε ότι με τις διαδηλώσεις, οι οποίες τόσο έχουν συκοφαντηθεί από τη νεοφιλελεύθερη παράταξη, ο λαός έχει καταφέρει να κερδίσει μάχες στον τομέα της υγείας, της παιδείας, των συντάξεων και του κοινωνικού κράτους. Η νέα πραγματικότητα, έτσι όπως διαμορφώνεται από την κυβερνητική πολιτική, απειλεί όλες αυτές τις κατακτήσεις.
Θέλουν δήθεν να αποσυμφορήσουν το κέντρο της Αθήνας, αντικαθιστώντας την πρόσκαιρη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας οχημάτων από τις διαδηλώσεις με το μόνιμο κυκλοφοριακό έμφραγμα και την κατάρρευση της κίνησης σε εκατοντάδες μαγαζιά του κέντρου από τον … μεγάλο Περίπατο της Ταλαιπωρίας.
Μετά την περίοδο της χούντας, κανείς δεν τόλμησε να φέρει τέτοια νομοθετήματα, που περιορίζουν δυσανάλογα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Βλέπουμε όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης, με την αλαζονεία που του εξασφαλίζει η επικοινωνιακή υπεροχή, η οποία έχει στηθεί με πακτωλό χρημάτων, δεν διστάζει να μας γυρίσει σε χουντικές πρακτικές. Θα συντριβεί όμως, από την ίδια την ανάγκη του ελληνικού λαού να υπερασπίζεται συνταγματικά δικαιώματα και κοινωνικά κεκτημένα.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν. Πέλλας 

*Εμείς ως “Λόγος της Πέλλας” να συμπληρώσουμε ότι αυτά τα έχει δηλώσει η Θ. Φωτίου, προ δύο ημερών, και προφανώς αυτούσια τα υιοθετεί η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ…  

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου