Wednesday, 24 April, 2024

ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: “Στήνετε τεχνητή παράταση της κρίσης”

Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ενημέρωση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον Στέλιο Πέτσα

για το πρόγραμμα ενημέρωσης των 11 εκατ. ευρώ προς τα μέσα ενημέρωσης για την καμπάνια για τον κορονοιό.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσαν ζήτημα διαφάνειας ως προς την διαχείριση του κονδυλίου αυτού, επιδιώκοντας πάντως την συχνότερη προβολή των θέσεων του κόμματος τους από τα μέσα ενημέρωσης.
Επικαλούμενη την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει τη καμπάνια “μένουμε σπίτι” έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο διερωτήθηκε απευθυνόμενη η κα Τζάκρη, προς τον Στέλιο Πέτσα “Ξέρετε κάτι; Θα πάμε σε έξαρση της επιδημίας; Πρέπει να προσκομίσετε στη Βουλή αναλυτική κατάσταση των ΜΜΕ που θα χρηματοδοτηθούν από την συγκεκριμένη καμπάνια και τα ποσά που θα πάρει το καθένα. Μήπως πιστεύετε ότι έτσι οι δουλειές γίνονται καλύτερα; Εμείς κλεισμένοι μέσα στα σπίτια και η αστυνομία απέξω, μήπως σκέφτεστε να παρατείνετε την καμπάνια όσο το δυνατό περισσότερο;”.
Η κυρία Τζάκρη αναφέρθηκε ονομαστικά στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στο Documento. Για την πρώτη ισχυρίστηκε ότι θα πάρει το 1/100 σε σχέση με κυβερνητική εφημερίδα, ενώ για τη δεύτερη είπε ότι θα αποκλειστεί.
“Δεν σας ρωτώ που βρήκατε τα χρήματα για να τα μοιράσετε. Ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να μην σας παραδώσει άδεια ταμεία. Θα μπορούσατε να στείλετε ένα υπάλληλο να πάρει τα χρήματα από την Τράπεζα της Ελλάδας και να τα μοιράζει η γραμματέας σας έξω από το γραφείο σας” είπε.
Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος έφτασε στο σημείο να ασκήσει κριτική στα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
“Έχουμε μια αγιοποίηση του Πρωθυπουργού στα όρια της γραφικότητας μέχρι και νέο Μωυσή έχουμε ακούσει να τον χαρακτηρίζουν” δήλωσε ο πρώην υπουργός.
Και εκείνος άφησε “σκιές” για την διανομή του κονδυλίου και ζήτησε πλήρη κατάλογο των μέσων που θα χρηματοδοτηθούν.
Νωρίτερα ο “μετριοπαθής” πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε την άποψη ότι “υπάρχει ένα ενιαίο και μόνο αφήγημα που είναι το Κυβερνητικό αφήγημα, το οποίο προβάλλεται. Έχουν καταργηθεί απολύτως η πολυφωνία, ο πλουραλισμός, η αντιπαράθεση, η σύνθεση, η συνεργασία. Η αναζήτηση συναίνεσης δεν μπορεί να γίνει με λευκή επιταγή”.
Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως της κυρίας Τσάκρη, προκάλεσαν την δυσφορία του υφυπουργού Στέλιου Πέτσα, αλλά και άλλων βουλευτών της ΝΔ.
Ο κ. Πέτσας αρνήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση της βουλευτή υπογραμμίζοντας πάντως ότι τον εξέπληξε το ύφος της.
“Ντροπή την ώρα που έχουμε βγεί στα χαρακώματα για να αντιμετωπίσουμε τον άγνωστο ιό. Κάποιοι να μας πυροβολούν από πίσω” σχολίασε με νόημα ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.
thetoc

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου