Friday, 29 March, 2024

Σωματείο εστίασης Πέλλας: Μηδενική βοήθεια από την Κυβέρνηση και απαράδεκτες δηλώσεις από τον Άδωνι

Ανακοίνωση του Σωματείου εστίασης Πέλλας: Σε μια χώρα (προτεκτοράτο), που κάθε δικαίωμα ελευθερίας έχει καταληφθεί

με πολιτικές αποφάσεις που εξαθλιώνουν οικονομικά συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας και παράλληλα ένα εθνικό σύστημα υγείας που εδώ και δεκαετίες έχει υποβαθμιστεί, καλούμαστε να σηκώσουμε ολόκληρο το βάρος από την ανικανότητα των κυβερνούντων. Η εστίαση μαζί με όλους τους παραγωγικούς κλάδους έχει γίνει το πειραματόζωο σε χέρια και ορέξεις ανθρώπων που αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν την διασπορά του ιού. Αντιμετωπιστήκαμε και αντιμετωπιζόμαστε ως παρείσακτοι στην χώρα που δραστηριοποιούμαστε εργασιακά και κοινωνικά.
Μετά το φιάσκο της κυβέρνησης και τη μηδενική βοήθεια για ακόμη μια φορά προς την εστίαση, παρά τις δεσμεύσεις που μας έδιναν για οικονομική ενίσχυση και μετά τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ δηλώσεις του υπουργού ανάπτυξης, το σωματείο εστίασης Πέλλας “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ” εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση και ξεκαθαρίζει τη θέση του, λέγοντας πως ότι συμβεί από εδώ και πέρα ευθύνη έχουν μόνο οι κυβερνώντες. Η υπομονή μας και η αντοχή μας έχει τελειώσει. Η απαξίωση προς τις επιχειρήσεις μας και προς τις οικογένειες μας στον καθημερινό Γολγοθά που διανύουμε έχει φτάσει στο τέλος της. Απαιτούμε άμεση πραγματική οικονομική βοήθεια και όχι αυτή την κοροϊδία. Διαγραφή χρεών και όχι πάγωμα. Απαλλαγή από εισφορές ΕΦΚΑ και ό,τι άλλη υποχρέωση έχει μια επιχείρηση ανάλογα με τις ανάγκες της. Επίσης θεωρούμε ηθική υποχρέωση από την κυβέρνηση να θέσει άμεσα θέμα παραίτησης του υπουργού οικονομικών,του υπουργού ανάπτυξης και του υπουργού εσωτερικών όπως και όλων των συμβούλων τους για την δεινή θέση που έχουμε περιέλθει και γιατί αντιλαμβανόμαστε πως είναι ανίκανοι να διαχειριστούν 1.000.000 ανθρώπους που απασχολούνται με την εστίαση. Ελπίζουμε το μέλλον μας να ανήκει στα δικά μας χέρια.
Υ.Γ1 Περιμένουμε απο τους πολιτικούς να πάρουν και αυτοί επιστρεπτέα προκαταβολή για να ζήσουν και να χαρίσουν τους μισθούς τους για να δημιουργηθούν κλίνες ΜΕΘ. Αλλά ξεχάσαμε: με 2000 για 4 μήνες και τα έξοδα να τρέχουν και οι οικογενειακές υποχρεώσεις να έχουν πνίξει τα νοικοκυριά,ποιος πολιτικός θα το δεχτεί; Το καλό είναι ότι έχουμε δημοκρατία και εάν πεθάνει ο γείτονας θα ζήσω εγώ.
Υ.Γ2 Για όλους τους υπόλοιπους που νομίζουν ότι η εστίαση είναι ευνοημένη (ευτυχώς μικρό ποσοστό) ακούγοντας καθημερινά την πλύση εγκεφάλου που τους κάνουν τα ΜΜΕ τους ενημερώνουμε ότι αλλάζουμε με ευκολία τις θέσεις μας με τη δουλειά τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου