Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σωματείο πρακτόρων Οπαπ Ν. Πέλλας: Επιστολή-διαμαρτυρία στους βουλευτές του Νομού

Το Σωματείο πρακτόρων Οπαπ Ν. Πέλλας απέστειλε συνημμένη επιστολή στους βουλευτές του Νομού, ώστε να τους διατυπώσει

τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες, όχι μόνο ενός επαγγελματικού κλάδου, αλλά και του μέσου πολίτη.
Ένωση Πρακτόρων ΟΠΑΠ Νομού Πέλλας
Προς: Βουλευτές Ν. Πέλλας
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Έδεσσα 8 Μαρτίου 2021
Κύριοι, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση και της παράτασης για πέμπτο μήνα ενός παράδοξου, αμφίβολου και καταστροφικού λοκνταουν, όπου μέσω των νέων μέτρων ανακοινώθηκε και το κλείσιμο των καταστημάτων ΟΠΑΠ, μετά από 31 ήμερες επαναλειτουργίας με αυστηρό πρωτόκολλο λειτουργίας, μας δίνετε την πρόφαση να σας στείλουμε αυτήν την επιστολή-διαμαρτυρία, όχι για να σας μεταφέρουμε ξανά τα προβλήματα μας αλλά να σας μεταφέρουμε τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και την αγανάκτηση μας ως άνθρωποι και Έλληνες πολίτες και έπειτα ως επαγγελματικός κλάδος. Αρχικά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι κρίνεται επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία των καταστημάτων ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το τελευταίο πρωτόκολλο λειτουργίας και προστασίας των πελατών.
Γίναμε θεατές πρωτόγνωρων καταστάσεων από τα αλλοπρόσαλλα και αναποτελεσματικά μέτρα που καταστρέφουν την κοινωνία και την οικονομία της χώρας. Βασικά ατομικά δικαιώματα περιορίζονται με τα υποχρεωτικά sms, με πολίτες να στοιβάζονται σε ουρές στα καταστήματα τροφίμων και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παρακολουθούμε σαστισμένοι τα πληρωμένα ΜΜΕ να ενοχοποιούν τους πολίτες αυτής της χώρας για τα πολλά κρούσματα και να κουκουλώνουν παραβάσεις πολιτικών και κυβερνώντων που παρευρέθηκαν σε τραπεζώματα και άσκοπα ταξίδια ή βόλτες στα βουνά και χαρακτηρίστηκαν στην πορεία «στιγμές ανεμελιάς». Όταν ένας περίπατος του απλού κόσμου ενοχοποιείται και αντιμετωπίζεται με σύλληψη ή με βία από την αστυνομία του περίφημου υπουργού που κάποτε φωτογραφιζόταν με γαρίφαλο στο χέρι ως νέος προστάτης των δικαιωμάτων. Προβληματισμός για τους εμβολιασμούς που γίνονται με το σταγονόμετρο, για τα εμβόλια που όπως λένε και οι επιστήμονες δε θωρακίζουν τον εμβολιαζόμενο, αλλά κρίνονται φυσιολογικές οι παρενέργειες και συνάμα επιτακτική η έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού. Προβληματισμός για την αντιμετώπιση της πανδημία από την κυβέρνηση που επικεντρώνεται στην προμήθεια των εμβολίων και όχι στις νέες φαρμακευτικές αγωγές ή στα φάρμακα αντισωμάτων που χρησιμοποιούν κράτη της Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Προβληματισμός για την δημιουργία περιορισμένων νέων ΜΕΘ απο τα κρατικά ταμεία, όταν η κυβέρνηση κοστολογεί 150.000.000€ ζημία για κάθε ημέρα σε λοκνταουν καθώς θα μπορούσε να φτιάξει 1500 ΜΕΘ, ενώ οι περισσότερες νέες ΜΕΘ δημιουργήθηκαν από χορηγίες. Προβληματισμός ως προς την παραδοχή των επιστημόνων, που εμπιστεύεται η κυβέρνηση, πως τα αυστηρά λοκντάουν και τα λοκντάουν ακορντεόν δεν αποδίδουν. Και τέλος, αυτό που ακουμπά τον κλάδο των πρακτόρων ΟΠΑΠ, είναι ο προβληματισμός για τον αλγόριθμο που συνεχίζει να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στις επιστρεπτέες προκαταβολές και απορρίπτει μεγάλο μέρος των πρακτόρων ΟΠΑΠ ή αποζημιώνει με το ελάχιστο ποσό. Τα πολυδιαφημιζόμενα χαμηλότοκα δάνεια δε δίνονται ποτέ, οι επιδοτήσεις με το σταγονόμετρο-φυσικά ο κλάδος μας παραμένει εκτός-και οι εξαγγελίες για τη στήριξη των επιχειρήσεων παραμένουν εξαγγελίες.
Κύριοι, προβληματιζόμαστε και ανησυχούμε όσο και εσείς για την υγεία και την προστασία της κοινωνίας απ’ την πανδημία αλλά μας προβληματίζει η αντιμετώπιση που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, με μέτρα αναποτελεσματικά, αλλοπρόσαλλα, επιλεκτικά και καταστροφικά για την χώρα, την κοινωνία, την υγεία και το κράτος. Σύντομα οι συνέπειες της κακοδιαχείρισης των σημερινών προβλημάτων από την τωρινή κυβέρνηση θα έρθουν μπροστά μας και ο καθένας θα επωμιστεί αυτό που του αναλογεί.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Α. Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΧΛΑΤΗΣ Δ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου