Saturday, 20 April, 2024

Σωτήρης Μούκας: Η σχολική επιτροπή κοντά στις ανάγκες Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Έδεσσας

«Ο Δήμος Έδεσσας και η σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνει ότι μπορεί, για να θωρακίσει αποτελεσματικά

τα σχολεία μας για την αντιμετώπιση του covid-19». Αυτό τόνισε, ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας, υπεύθυνος σε θέματα της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωτήρης Μουκας, προσθέτοντας: «Στην ευθύνη μας ανήκουν 12 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στην Έδεσσα και στην Άρνισσα. Κάθε φορά που υπάρχουν ανάγκες σε αυτά τα σχολεία, φροντίζουμε να στέλνονται εγκαίρως τα απαραίτητα υλικά.
Παράδειγμα αναφέρω, ότι εκτός των προστατευτικών μασκών που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, ο Δήμος Έδεσσας, φρόντισε και ο ίδιος να στείλει μάσκες σε σχολεία όπου υπήρχαν ελλείψεις.
Τα αντισηπτικά που δίδονται, είναι επαρκέστατα, τόσο για τις τάξεις, όσο και για τα γραφεία των καθηγητών. Ταυτόχρονα, υπάρχει επάρκεια στα υλικά καθαριότητας και απολύμανσης, έτσι ώστε γενικότερα η όλη προσπάθεια να συνδράμετε και από πλευράς των καθαριστριών.”
Από τον Σεπτέμβριο, οι καθαρίστριες ανήκουν πλέον στην δύναμη του Δήμου Έδεσσας, και αυτό δίνει την δυνατότητα, στους υπεύθυνους να σχεδιάζουν καλύτερα τις αυξημένες ανάγκες σε καθαριότητα.
Για το θέμα αυτό, ο κ. Μούκας, είπε: «Πάντα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, και στο διάστημα που τα σχολεία δεν λειτούργησαν, επανεκτιμήσαμε τις υπάρχουσες ανάγκες και εκτός των ήδη υπαρχόντων καθαριστριών, προχωρήσαμε σε έκτακτες προσλήψεις, για να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία».
Ένα άλλο σημείο της άμεσης αντίδρασης που δείχνει η σχολική επιτροπή, είναι και αυτό που αναφέρει ο κ. Μούκας: «Σε συνεργασία και με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας Θωμά Μπαχαράκη, όταν εντοπίζονται κρούσματα και κλείνει είτε μία αίθουσα ή και το σχολείο αν χρειαστεί, την ίδια μέρα γίνονται και οι σχετικές απολυμάνσεις, με ειδικά διαπιστευμένα συνεργεία.
Σε ότι μας αφορά, δεν είμαστε απλοί παρατηρητές. Σχεδόν κάθε εβδομάδα, επισκέπτομαι τα σχολεία, και συζητώ με τους Διευθυντές. Ο Δήμος Έδεσσας, θέλει να γνωρίζει έγκαιρα τι γίνεται σε κάθε σχολείο και τι ανάγκες υπάρχουν. Προσπαθούμε για το καλύτερο, για την υγεία όλων μας. Ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο, αλλά και τον κ. Μπαχαράκη, για τη συνεργασία και την καθοδήγηση τους, καθώς φυσικά και τους Διευθυντές όλων των σχολείων μας» καταλήγει ο Αντιδήμαρχος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου