Wednesday, 24 April, 2024

Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών: Αίτημα επείγουσας στελέχωσης του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου

Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών: Αίτημα επείγουσας στελέχωσης του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή και εκ μέρους του Συλλόγου Καρκινοπαθών Γιαννιτσών αιτούμαστε την άμεση επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών, και συγκεκριμένα με την υποστελέχωση του Ογκολογικού Τμήματος.

Τα τελευταία χρόνια έγινε μια έγινε μια μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους τους φορείς της πόλης των Γιαννιτσών  προκειμένου να στηθεί ένα οργανωμένο και πλήρως λειτουργικό τμήμα χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Το τμήμα αυτό λειτουργούσε άριστα με δυο Ογκολόγους-Παθολόγους και εξυπηρετούσε ασθενείς απ’ όλο τον Νομό Πέλλας.

Αποτελεί το μοναδικό τμήμα που διαθέτει ο Νομός με μεγάλη επισκεψιμότητα ασθενών. Εξυπηρετεί 540 ασθενείς, από τους οποίους οι 140 είναι ενεργοί και υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και οι 400 σε παρακολούθηση.

Δυστυχώς η παραίτηση του ενός Ογκολόγου, τον Νοέμβριο του 2021 και η προχωρημένη εγκυμοσύνης της μοναδικής Ογκολόγου που παραμένει στο νοσοκομείο, ανάγκασαν το τμήμα, το τελευταίο διάστημα, να περιορίσει την εισαγωγή νέων περιστατικών. Όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, από τον Απρίλιο που θα ξεκινήσει η άδεια τοκετού της ιατρού, να βρεθούν εκτεθειμένοι όλοι οι ασθενείς που εξυπηρετούνται από το ογκολογικό τμήμα.

Η Περίπτωση διακοπής της λειτουργίας του Τμήματος, θα επιφέρει μια σειρά προβλημάτων, με σημαντικότερο τους ασθενείς που βρίσκονται ήδη σε θεραπεία. Πέραν της ψυχολογικής τους υγείας και της σωματικής τους επιβάρυνσης, θα αναγκαστούν να περιφερθούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, για να αναζητήσουν ιατρό που να δεχτεί να αναλάβει τη συνέχιση της θεραπείας τους. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο στη μέση της θεραπείας δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε για τον ασθενή, ούτε και για τον ιατρό. Οι ασθενείς που βρίσκονται σε παρακολούθηση θα αντιμετωπίσουν προβλήματα πρόσβασης στον ιατρικό τους φάκελο που βρίσκεται στο νοσοκομείο και θα υπάρξει δυσκολία στην περίπτωση επιβάρυνσης της υγείας τους καθώς δεν θα υπάρχει ειδικός ιατρός για να τους κατευθύνει. Τέλος ας μην ξεχνάμε και την επιβάρυνση που θα δεχθούν τα ήδη υπερφορτωμένα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Για τους παραπάνω λόγους είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί άμεσα Ογκολόγος ιατρός έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος. Ως ασθενείς-μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Γιαννιτσών αιτούμαστε την άμεση επίλυση του ζητήματος ώστε το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών να παραμείνει σε λειτουργία. Ευελπιστώντας στην θετική σας απόκριση και παρακαλούμε για μια επείγουσα τηλεδιάσκεψη προκειμένου να σας εκθέσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς μας και να μπορέσει να βρεθεί άμεσα λύση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος, Ειρήνη Μυστακίδου       

Η Γεν. Γραμματέας, Κρυσταλία Σαρακινίδου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου