Friday, 29 March, 2024

Σύλλογος φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών: Έκκληση για στήριξη της ΜΕΘ

Το Πάσχα του 2020 το διανύσαμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, δύσκολες για όλους ,πολύ δύσκολα για κάποιους άλλους, θρηνώντας για τους οικείους μας…
Η υγειονομική κρίση, από την οποία δεν έχουμε εξέλθει ακόμη,ανέδειξε πόσο υπεύθυνοι μπορούμε να είμαστε σεβόμενοι τις υποδείξεις του Κράτους και του Υπουργείου Υγείας
Προς όφελος της ύπαρξή μας!
Ανέδειξε, επίσης, τον εθελοντισμό, τον οποίο ως σύλλογος υπηρετούμε με θέρμη!
Ο εθελοντισμός είναι μια μεγάλη δύναμη ελπίδας και αποτελεί δείγμα πολιτισμού. Ας μην ξεχνάμε, ακόμη ότι η κρίση αυτή ανέδειξε τη σημασία της αλληλεγγύης.
Μετά από αυτή την δοκιμασία ο κόσμος δείχνει να αλλάζει αναδεικνύοντας βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά και αξίες, υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας.
Σύλλογοι, πολίτες, εφοπλιστές, γιατροί, εθελοντές, ιδιωτική πρωτοβουλία όλοι οργανωμένα για ένα κοινό σκοπό, βοήθεια στον συνάνθρωπο σε αυτήν την μεγάλη απειλή που δεν κάνει διακρίσεις.
Ευχαριστούμε για πολλοστή φορά τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αυτοθυσία τους την οποία ως σύλλογος πάντα υποστηρίζαμε, αναγνωρίζαμε και επαινούσαμε.
Τους αξίζουν τα συγχαρητήρια μας και ο απόλυτος σεβασμός μας!
Αποδείχθηκε ότι στην Ελλάδα διαθέτουμε κορυφαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Κρίνεται αναγκαίο το Υπουργείο Υγείας να υποστηρίξει και να βοηθήσει αυτό το ανθρώπινο δυναμικό με κάθε μέσο.
Ποτέ τόσοι λίγοι δεν έκαναν τόσα πολλά για τόσους πολλούς! Είναι,άλλωστε γνωστό ότι για δεκαετίες τα δημόσια νοσοκομεία ήταν υποστελεχωμένα με μειωμένες κρατικές χορηγίες.
Ως σύλλογος ευαισθητοποιημένος υπέρ της δημόσιας υγείας στεκόμαστε δίπλα στο Νοσοκομείο αρωγοί με σκοπό την υποστήριξη του έργου, των λειτουργιών, των αναγκών,των ασθενών και των εργαζομένων.
Πάνω από όλα, όμως, για την διαφύλαξη και ανάπτυξη του δημοσίου χαρακτήρα του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει και το καταστατικό του Συλλόγου μας!
Πιστεύουμε στην Δημόσια Υγεία. Οφείλουμε να έχουμε ένα Σύστημα Υγείας για όλους, τα Νοσοκομεία πρέπει να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους πολίτες. Για την οποία επικουρικά συνδράμουμε εργαζόμενοι ακατάπαυστα.
Η πανδημία ανέδειξε λοιπόν, το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Δημόσιου Νοσοκομείου. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας επωμίστηκε το τεράστιο βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας.
Η αξία του αναγνωρίστηκε παγκοσμίως και για αυτό αυτό, όλες οι κυβερνήσεις σχεδιάζουν την αναβάθμιση του Δημόσιου Φορέα Υγείας. Είναι αξιοσημείωτο και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο ότι η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας έχει γίνει κυρίαρχη αποστολή όλων των κρατών και των κυβερνήσεων. Η ανθρωπότητα προτάσσει τη Ζωή από την Οικονομία
Ο Πρωθυπουργός με τα μέτρα που έλαβε έπραξε τούτο θεαματικά. Πρώτα λοιπόν ο Άνθρωπος και έπειτα η Οικονομία.
Ας μην ξεχνάμε, φυσικά, ότι και ο ιδιωτικός τομέας συμβάλλει και αναμφίβολα είναι απαραίτητος.
Σε εθιμοτυπική επίσκεψη στις 25 Σεπτεμβρίου του 2019 στον υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη, έναν αθόρυβο τεχνοκράτη με μεγάλη εμπειρία, σε μια θέση με μεγάλες προκλήσεις, είχε αναφερθεί ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου, ήταν να ενισχύσουν τις ΜΕΘ και τα ογκολογικά τμήματα. Η κρίση αυτή λοιπόν επιτάχυνε τα σχέδια.
Οι ανακοινώσεις του υπουργού αναφέρουν ότι χτίζεται ένα νέο σύστημα υγείας. Σε διάστημα 5 εβδομάδων έγιναν όσα δεν έγιναν σε δεκαετίες.
Δεν αφήνουμε ποτέ μια κρίση να πάει χαμένη, είναι λοιπόν, μια ευκαιρία σημαντικής αναμόρφωσης και αναβάθμισης.
Θεωρείται σκόπιμο να γίνουν περισσότερες προσλήψεις ιατρών και προσωπικού, παρέχοντας ταυτόχρονα καλύτερες αμοιβές και περισσότερες οικονομικές χορηγίες.
Επιπλέον, δωρεές από τον ιδιωτικό τομέα, σημαντικά κονδύλια θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Όλοι μαζί! Γιατί μας αξίζει μια καλή υγεία και αξιοπρεπής νοσηλεία.
Εμείς, ως σύλλογος, συνεχίζουμε με αμείωτο ενθουσιασμό και αίσθημα ευθύνης,την συγκέντρωση δωρεών προκειμένου να ενισχύσουμε στην παρούσα φάση την ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας που συνιστά , άλλωστε, το νευραλγικό κομμάτι της ΥΜ.
Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι το ειδικό τμήμα, για τον άμεσο κίνδυνο ζωής με σκοπό την την θεραπεία και την επιβίωση του ασθενούς
Για αυτόν τον λόγο είναι επιτακτική ανάγκη συλλογικά να συγκεντρώσουμε πόρους για την ενίσχυση της ΜΕΘ.
Απευθύνουμε έκκληση στα μέλη μας, στους φίλους του συλλόγου μας, σε επιχειρήσεις, στον Δήμο, σε φορείς, σε όλους τους συμπολίτες μας,
Σας καλούμε να στηρίξετε το έργο και την προσπάθειά μας!
Ο λογαριασμός του συλλόγου φίλων του νοσοκομείου Γιαννιτσών
Τράπεζα Πειραιώς: CR 34 0172 2520 0052 5208 4862 875
Όλοι μαζί! Για τη ΜΕΘ για το νοσοκομείο μας! Δωρεά Ζωής
Ίσως αυτή η κρίση να είναι η ευκαιρία για τις αλλαγές που είχαμε ανάγκη!
Ας δούμε τη θετική της πλευρά!
Μαρία Λαγομάτη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου