Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στον Νομό Πέλλας

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, που θα πλήξει από το βράδυ της Παρασκευής, τον Νομό Πέλλας, πραγματοποιήθηκε

σήμερα το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Σε αυτήν, διευκρινίστηκε ότι η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία, θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα της “Μήδειας” (έτσι έχουν ονομάσει την κακοκαιρία) με πυκνές χιονοπτώσεις, που θα ξεκινήσουν από από αύριο και θα συνεχιστούν την Κυριακή.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες και περίπου μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας, θα υπάρχει ολικός παγετός (θερμοκρασίες υπό το 0 όλη την ημέρα) με αποτέλεσμα να συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους.
Οι άσκοπες μετακινήσεις πρέπει να αποφεύγονται, ιδιαίτερα σε μέρη που γλιστράει, ενώ στην Έδεσσα μεγάλη προσοχή δίνεται στο κομμάτι του κεντρικού πεζόδρομου.
Ο Δήμος Έδεσσας ήδη έχει μοιράσει αλάτι σε πολλές περιοχές των Διοικητικών του ορίων, ενώ έτοιμα είναι και τα μηχανήματα εκχιονισμού.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, τόνισε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον δρόμο που πάει στο Νοσοκομείο, προκειμένου να μείνει ανοιχτός για ευνόητους λόγους.
Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως έκανε η αναφορά του κ. Γιάννου, στο γεγονός ότι παλαιότερα (μέσα σε μία μέρα) ήρθαν στο ακτινολογικό του Νοσοκομείου Έδεσσας, σχεδόν 200 περιστατικά, από άτομα που είχαν γλιστρήσει στους δρόμους της πόλης.
Και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με τη σειρά της, δηλώνει έτοιμη για την αντιμετώπιση αυτού του καιρικού φαινομένου.
Και εδώ γίνονται συστάσεις στον κόσμο για να μην μετακινείται άσκοπα, ενώ τονίστηκε ότι τα μηχανήματα θα βρίσκονται συνεχώς στο Εθνικό οδικό δίκτυο, για να μείνει ανοιχτό.
Αν χρειαστεί, υπάρχουν και άλλα μηχανήματα από εργολάβους (έχουν υπογραφεί συμβάσεις) ενώ η πολιτική προστασία αναφέρει ότι θα έχουμε ολικό παγετό, που θα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη την κατάσταση.
Με δεδομένο ότι μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο, καλό θα είναι ο κόσμος να κάνει τις απαραίτητες προμήθειες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή!

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου