Friday, 19 April, 2024

Σύσκεψη με Μορφωτικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αλμωπίας

Σύσκεψη με τους Μορφωτικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημαρχείο

Παρόντες ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Στέφανος Αβραμίκας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων Χρήστος Γεωργίου, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Κώστας Ζαχαριάδης και εκπρόσωποι των Συλλόγων.

Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των Συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αναφέρθηκε στην ουσιαστική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον Δήμο Αλμωπίας και υπογράμμισε ότι θα πρέπει αυτή η συνεργασία να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και από τις δυο πλευρές. Σημείωσε ότι οι Σύλλογοι της περιοχής μας συμβάλουν σημαντικά στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης και ταυτόχρονα έχουν σημαντική θέση στο τουριστικό γίγνεσθαι του τόπου μας καθώς με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους δίνουν περισσότερες δυνατότητες στους επισκέπτες. Ο κ. Μπίνος τόνισε ότι στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι η τοποθέτηση μεγάλης ηλεκτρονικής οθόνης στα Λουτρά Πόζαρ όπου θα προβάλλονται καθόλη τη διάρκεια του έτους οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την έκταση του Δήμου, ώστε να γνωρίζει ο κάθε επισκέπτης τι μπορεί να δει συνολικά στην Αλμωπία, στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης.

almopiasiskepsi2

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζηγιαννίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τους Συλλόγους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε σε κατά μέρους ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο πλευρών. Συγκεκριμένα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα διαφημιστικά πανό και την αυθαίρετη αφισοκόλληση, πράξεις που διώκονται από τη σχετική νομοθεσία και σημείωσε ότι υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που δεν ανήκουν στο Δήμο οι οποίοι πραγματοποιούν κατά καιρούς ελέγχους και γι’ αυτό θα πρέπει να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένας Σύλλογος οποιοδήποτε πρόβλημα. Παράλληλα, στα πλαίσια της συνεργασίας και θέλοντας να βοηθήσει τις προσπάθειες που γίνονται, ο Δήμος Αλμωπίας θα προχωρήσει στην τοποθέτηση ειδικών εγκαταστάσεων όπου θα μπορούν οι Σύλλογοι να κολλούν τις αφίσες τους και να προβάλουν τις εκδηλώσεις τους χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον και να χαλούν την αισθητική εικόνα της πόλης μας. Επίσης, ο κ. Χατζηγιαννίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το Δήμο Αλμωπίας και τη ΔΗΚΕΑ για τη δημιουργία ενός ημερολογίου που θα περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας καθόλη τη διάρκεια του έτους. Παράλληλα, θα εμπλουτιστεί η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αλμωπίας με όλες αυτές τις δράσεις ώστε να ενημερώνονται όλοι οι πολίτες. Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι η Δημοτική Επιχείρηση είναι στη διάθεση του κάθε Συλλόγου και συμβάλει με όσα μέσα διαθέτει στην προβολή των δράσεων και των εκδηλώσεων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην εθελοντική και κοινωνική δράση που έχουν αναπτύξει οι Σύλλογο της περιοχής μας και εξήρε το σπουδαίο έργο που επιτελείται. Τέλος, υπογράμμισε ότι οι κοινωνικές δομές της ΔΗΚΕΑ είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη και ζήτησε και σε αυτό το κομμάτι τη συνεργασία των ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά σε Συλλόγους.

Κλείνοντας τη σύσκεψη όλοι συμφώνησαν ότι τέτοιου είδους συναντήσεις μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν, καθώς συμβάλουν στην ακόμα καλύτερη συνεργασία και στην παραγωγή ακόμα καλύτερων αποτελεσμάτων.

Σύσκεψη με Μορφωτικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αλμωπίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου