Wednesday, 24 April, 2024

Τάσος Σλατίνης: Τιμητική διάκριση και από το ΝΑΤΟ

“Η συλλογή των στρατιωτικών αντικειμένων συνεχίζεται”

Από τον Έβρο ως την Κρήτη, από τα νησιά του Αιγαίου μας και την Κύπρο, όλο το Ελληνικό στράτευμα συνδράμει εδώ και μια πενταετία στην πατριωτική συλλογή του Τάσου Σλατίνη, για τον οποίο έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν.
Πιο χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι σε αυτήν την προσπάθεια συμμετείχαν μέχρι σήμερα πάνω από 150 άτομα, από στρατηγό μέχρι και υποδεκανέα!
Σε επικοινωνία που είχα με τον ίδιο, αστειευόμενος και με πολύ περηφάνια μας είπε: “Για να είμαι ειλικρινής, από τη συλλογή μου λείπει ο βαθμός του δεκανέα για να συμπληρώσω όλους τους βαθμούς στο στράτευμα”!

Από τη συλλογή του Τάσου ξεχωρίζουν σίγουρα ορισμένα στρατιωτικά αναμνηστικά, όπως αυτά του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Στρατηγού διοικητή της Εθνικής φρουράς Κύπρου Δημοκριτου Ζερβάκη, και του Στρατηγού, ε.α. επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου.
Εννοείται ότι είναι πολλοί οι αντιστράτηγοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία, όπως και υποστράτηγοι που έχουν αρκετά στρατιωτικά αντικείμενα για τη συλλογή του Τάσου, που μέχρι σήμερα, έχει ξεπεράσει τα 700 αντικείμενα και αποτελείται από μπρελόκ, τζόκεϊ, μπερέ, νομίσματα, καρφίτσες, κούπες, μπλούζες, κονκάρδες,… Φυσικά η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ, καθώς πλέον η συλλογή “εμπλουτίζεται” από αντικείμενα που αφορούν την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό Ναυτικό.
Ταυτόχρονα ο Τάσος Σλατίνης, που έχει ήδη γίνει γνωστός στο πανελλήνιο, μαζεύει αντικείμενα από το Λιμενικό Σώμα, την Ελληνική αστυνομία και την Πυροσβεστική.
Στο ενεργητικό του επίσης υπάρχουν τιμητικές διακρίσεις, με ειδικές πλακέτες, στις οποίες αναγράφονται το “τιμής ένεκεν για την φιλοπατρία του”.
Πρόσφατη σημαντική διάκριση, με μετάλλιο, είναι αυτή της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στο Αφγανιστάν!


Συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία της Ελληνικής δύναμης πρότεινε στον επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ την απονομή μεταλλίου στον Τάσο, για την υποστηρικτική του προσφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ήδη στην κατοχή του έχει αναμνηστικά από εκεί, καθώς και από ξένες χώρες).
Συνεχίζοντας με τον ίδιο ζήλο να μεγαλώσει τη συλλογή του, ο Τάσος μας ζήτησε κάτι πολύ απλό: “Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια μου, τους παρακαλώ μέσω του ταχυδρομείου να συμβάλουν σε αυτήν. Η Διεύθυνση μου είναι Καπ. Άγρα 34. ΤΚ 58200 Έδεσσα”.
Κλείνοντας, ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσους έχουν συμβάλει στην προσπάθεια του και τόνισε με ιδιαίτερη περηφάνια “φίλος ταξίαρχος ε.α. μου είπε κάποια στιγμή ότι: “Τάσο είσαι πλέον το παιδί του ελληνικού στρατού. Ειλικρινά το ασπάζομαι και το υιοθετώ”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου