Friday, 19 April, 2024

Τέλειωσε η… ανάπλαση των 310.000 ευρώ του Πλατανότοπου στα Γιαννιτσά;

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου του 2016 ο δήμος Πέλλας με σχετικό δελτίο τύπου μας πληροφορούσε πως υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Πέλλας

και εκπροσώπου της κοινοπραξίας εργολαβική σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση Πλατανότοπου με παρεμβάσεις ήπιας μορφής».

Σύμφωνα με την ενημέρωση: «Το έργο χρηματοδοτείται με 200.000,00€ από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση  2012-2015» του Πράσινου Ταμείου και  με 79.000,00€  από ΣΑΤΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί  σε διάστημα εννέα (9) μηνών από την υπογραφή της παρούσας σύμβασης».

dromosgipedakia

Ο Δήμος Πέλλας, προκήρυξε τον ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Ανάπλαση “Πλατανότοπου” με παρεμβάσεις ήπιας μορφής», τον Οκτώβριο του 2015 με προϋπολογισμό 310.000,00 (με Φ.Π.Α. 23%) ευρώ.

Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών:

α) κατηγορία ΠΡΑΣΙΝΟΥ  με προϋπολογισμό 127.296,10 € (δαπάνη εργασιών),

β) κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ, με προϋπολογισμό 67.362,24 €, (δαπάνη εργασιών ),

γ) κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ , με προϋπολογισμό 50.314,85 €, (δαπάνη εργασιών ).

Στις παρεμβάσεις που αφορούν στην ανάπλαση του χώρου και στη βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών  υποδομών, ο δήμαρχος ισχυρίστηκε πως: «Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί σε δημότες και επισκέπτες, ένα νέο αθλητικό κέντρο πλήρως αναβαθμισμένο, στο οποίο θα υπάρχουν  γήπεδα τένις, πίστα skateboard, δενδροφυτευμένοι χώροι καθώς και χώροι αναψυχής. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, θα επεκταθεί  κατά περίπου 400 μέτρα το αθλητικό κέντρο και θα γίνει ενοποίηση  των συνολικών εγκαταστάσεων».

Έχουν περάσει ήδη 7 μήνες και στο κομμάτι της οδοποιίας περιμετρικά του χώρου δεν μπορεί να κυκλοφορήσει όχημα, εκτός αν κάποιος διαθέτει ακόμη κάρο ή γαϊδούρι. Όσοι επισκέπτονται συχνά το χώρο γνωρίζουν ότι αν μπει αυτοκίνητο εκεί θα φύγει τουλάχιστον με σπασμένες ζάντες, και με ταχύτητα των 10 χλμ.

platanotopos2

Όσο για την υπόλοιπη ανάπλαση των 127.296,10 ευρώ φυτεύτηκαν πέντε φυτά… Ό,τι έχει απομείνει για «να παραδοθεί σε δημότες και επισκέπτες, ένα νέο αθλητικό κέντρο πλήρως αναβαθμισμένο» θα ολοκληρωθεί σε ένα δίμηνο; Για την οδοποιία περιμένουν να αρχίσει να βρέχει προφανώς διότι προς το παρόν φαίνεται και από τις φωτογραφίες ότι η κατάσταση είναι το λιγότερο οικτρή, όπως και όλοι οι δρόμοι στον δήμο εξάλλου! Θα περάσει το χρονικό όριο που έχει δοθεί και θα ζητηθεί από το ΔΣ παράταση και αναμόρφωση προϋπολογισμού!

dromosgipedakia2

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου