Saturday, 20 April, 2024

Τέμπη: Το στερνό αντίο στην Κέλλυ, που καταγόταν από την Κρύα Βρύση

Φίλοι και συγγενείς είπαν πριν λίγη ώρα, το τελευταίο «αντίο» στον Νικήτα Καραθεοδώρου και την Κέλλυ Πορφυρίδου, δύο από τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, η κηδεία του πυροσβέστη έγινε στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (6/3), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια εκκλησία, την ίδια ώρα, τελέστηκε και η κηδεία της Καλλιόπης (Κέλλυς) Πορφυρίδου, με καταγωγή της μαμάς της από την Κρύα Βρύση (και συγγενών από το Γυψοχώρι) φοιτήτριας Θεολογίας του ΑΠΘ και συντρόφου του Νικήτα.

Ο 23χρονος Νικήτας, δημότης Λαγκαδά, πυροσβέστης στο επάγγελμα (υπηρετούσε στο 2ο ΠΣ Αθηνών) και παράλληλα σπουδαστής στο τμήμα Ψυχολογίας, το μοιραίο βράδυ πήρε το τρένο μαζί με τη σύντροφό του, Κέλλυ Πορφυρίδου, από την Αθήνα για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους. Και οι δύο βρίσκονταν στο βαγόνι-εστιατόριο του τρένου, τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης το βράδυ της Τρίτης (28/2).

Η οικογένεια του πυροσβέστη παρακαλεί όσους επιθυμούν, αντί στεφάνων, να καταθέσουν τα χρήματα στον Σύλλογο «Μιλάμε για τον Αυτισμό».

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΛΛΥ

Η σύντροφος του Νικήτα, Καλλιόπη Πορφυρίδου, ήταν φοιτήτρια Θεολογίας του ΑΠΘ με τη Θεολογική Σχολή να εκδίδει σχετικό ψήφισμα.

«Η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ με οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια της ζωής της φοιτήτριας της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας, Κέλλυς Πορφυρίδου, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Η Κέλλυ ήταν ένα κορίτσι στην άνοιξη της ζωής του. Ο βίαιος θάνατός της θα μείνει καρφί στη σάρκα του βαριά τραυματισμένου πολιτισμού μας. Καρφί στην υποκρισία του κάθε αναμάρτητου, στην ανευθυνότητα και την πλεονεξία. «[…] ἐὰν εἴπωμεν ὅτι ἁμαρτίαν οὐκ ἔχομεν, ἑαυτοὺς πλανῶμεν καὶ ἡ ἀλήθεια οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν […] ἐὰν εἴπωμεν ὅτι οὐχ ἡμαρτήκαμεν, ψεύστην ποιοῦμεν αὐτὸν, καὶ ὁ λόγος αὐτοῦ οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν» (Α΄Ιω, 8-10). Σε εμάς μένει η προσδοκία της Ανάστασης και η υπόσχεση συνεχούς αγώνα για έναν κόσμο στον οποίο ο άνθρωπος δεν θα είναι «αναλώσιμο», αλλά πρόσωπο με βάθος αιωνιότητας.

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού και όλο το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό προσωπικό εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για την απώλεια της αγαπητής μας φοιτήτριας Κέλλυς Πορφυρίδου, αλλά και του συνόλου των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, σε τούτη την τραγωδία.

Ευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών τους και συμμετέχουμε στο πάθος τόσο των οικογενειών τους, όσο και των φίλων τους. Στη μνήμη τους τελέσαμε Τρισάγιο, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Θεολογικής μας Σχολής. Στην εξόδιο ακολουθία, η οποία θα τελεστεί τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 13:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Καλαμαριά, τη Σχολή θα εκπροσωπήσει ο Κοσμήτοράς της, καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης».

Η κυρία Άννα, μητέρα της 23χρονης φοιτήτριας από τη Θεσσαλονίκη, ξεσπάει και τονίζει ότι δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση.

«Η Καλλιόπη πήρε το τρένο από την Αθήνα για να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη, ήταν μαζί με το αγόρι της. Τελευταία φορά μιλήσαμε στις 9:30 και μου είπε ότι είχε πάρει των 7:00 και ότι έχει πάρα πολύ κόσμο, έκτοτε δεν ξαναμιλήσαμε. Το συγκεκριμένο το δρομολόγιο το είχε κάνει πάρα πολλές φορές, αλλά επέμενε ότι είχε πολύ κόσμο», αναφέρει.

Όπως λέει στη συνέχεια, «αυτό που με πόνεσε πάρα πολύ ήταν ότι χθες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, βγήκε μια γιατρός και είπε ότι “θα περάσετε δύσκολες ώρες, τα παιδιά σας μπορεί να μην τα δείτε όπως το φαντάζεστε”, που πήγα εκεί 2 το βράδυ από Θεσσαλονίκη. Το παράπονο μου είναι ότι στους γονείς δεν συμπεριφέρεσαι έτσι, να είσαι 100% σίγουρος για κάτι»…

Από την εταιρεία δεν μας έχουν πει τίποτα. Όταν έφτασα στον ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη ήμασταν εκεί πόσοι γονείς και ερχόντουσαν τα λεωφορεία και περιμέναμε να δούμε τα πρόσωπα των παιδιών μας. Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση», υπογραμμίζει η κυρία Άννα. «Όταν καταλάβαμε ότι ήταν το τρένο που ερχόταν το παιδί μας ξεκίνησε ο Γολγοθάς…».

Ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία των δύο παιδιών

Τα δύο φέρετρα βγήκαν από τον ιερό ναό υπό τους ήχους της μπάντας της Πυροσβεστικής, ενώ το τυλιγμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο του Νικήτα κουβαλούσαν στους ώμους τους συνάδελφοι του στην Πυροσβεστική, οι οποίοι έκλαιγαν με λυγμούς. Στο προαύλιο της εκκλησίας συγκεντρώθηκαν δεκάδες εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι στη συνέχεια συνόδευσαν τον Νικήτα και την Κέλλυ στην τελευταία τους κατοικία, στα Κοιμητήρια της Καλαμαριάς

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στον ιερό ναό και η σορός του 23χρονου Νικήτα. Το φέρετρο τυλιγμένο με την ελληνική σημαία υποδέχτηκαν στην είσοδο φίλοι και συγγενείς, ενώ η μπάντα της Πυροσβεστικής το συνόδευε με πένθιμο εμβατήριο.ς,

Το «αντίο» της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ στην Καλλιόπη

Το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με οδύνη την φοιτήτριά του Καλλιόπη Πορφυρίδου. Η Κέλλυ είναι ένα από τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος που έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής σε δεκάδες νέους ανθρώπους βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη τη χώρα. Ήταν ένα από τα παιδιά μας, που με τη φρεσκάδα της νιότης, τη δίψα για μάθηση, το ήθος και την αγάπη του για τη ζωή, ομόρφαινε και πλούτιζε την ακαδημαϊκή οικογένεια του Τμήματός μας και ευρύτερα του Πανεπιστημίου μας.Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους της, και προσευχόμαστε για την ανάπαυσή της στην αγκαλιά του Θεού.Αγαπητή μας Κέλλυ, ο σεβασμός στη μνήμη σου μας υπαγορεύει να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης που μας συνδέουν με τους φοιτητές μας και ιδιαίτερα την ώρα της συμφοράς, της συντριβής και της θλίψης. Καλό ταξίδι και καλήν αντάμωση. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου… δείτε εδώ περισσότερα 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου