Saturday, 20 April, 2024

Τίτλοι τέλους για Μαρινόπουλο Γιαννιτσών. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;

Αποσύρθηκαν οι μηνύσεις μεταξύ ιδιοκτήτη και ‘’Μαρινόπουλου’’ Γιαννιτσών και η εξέλιξη δεν έχει καθόλου ευχάριστη τροπή για τους εργαζόμενους. Ήδη, αυτή την ώρα γίνεται καταγραφή στο σούπερ μάρκετ από τον νέο ενοικιαστή που δόθηκε το σούπερ μάρκετ

Οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου έχουν μείνει κυριολεκτικά στον αέρα, προσπαθούν να βρουν λύση και από το πρωί προσήλθαν στο Εργατικό κέντρο για να υπογράψουν το καταστατικό ώστε να εξασφαλίσουν τις δύο ημέρες που έμειναν χωρίς εργασία.

Άγνωστο ποιες θα είναι οι κινήσεις της εταιρίας, αν δηλαδή θα τους απορροφήσει σε κάποια άλλα μάρκετ των διπλανών δήμων ή περιοχών.

Παράλληλα, από τις 10.30 το πρωί εργαζόμενοι και μέλη των Λαϊκών Επιτροπών δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από καταστήματα «Μαρινόπουλος».

Απεργιακή συγκέντρωση, έξω από τα καταστήματα της αλυσίδας «Μαρινόπουλος» πραγματοποιείται σήμερα σε όλα τα σούπερ μάρκετ της εταιρίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «σήμερα οι δύο εταιρίες έχουν κάνει αίτηση για υπαγωγή σε άρθρα του πτωχευτικού κώδικα, με αποτέλεσμα 12500 εργαζόμενοι στο «Μαρινόπουλο» και 1400 στον «Καρυπίδη» (πρώην «Αρβανιτίδης») να είναι στον αέρα. Παράλληλα οφείλονται μήνες δεδουλευμένων (πάνω από 5 μήνες στον «Καρυπίδη»).

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου