Thursday, 28 March, 2024

Τα έξτρα μέτρα που ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και η πίεση στο ΕΣΥ έχει αρχίσει να αποτυπώνεται στον αριθμό των διασωληνωμένων.

Μετά την απόφαση της Γαλλίας να καταστήσει υποχρεωτική την τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 65 ετών αλλά και της Αυστρίας η οποία εξήντλησε την αυστηρότητά της βάζοντας σε lockdown τους ανεμβολίαστους πολίτες, και στην Ελλάδα άνοιξε παράθυρο για μέτρα που θα αφορούν όσους δεν έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν.
Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν ορισμένα μέτρα ή «τροποποιήσεις» όπως θέλησε να τις ονομάσει κυβερνητικό στέλεχος που έχει γνώση των συζητήσεων μιλώντας στο protothema.gr και αφορούν στην μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του πλαισίου που ισχύει ήδη. Άλλωστε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει την Τετάρτη σχετικά και στην ατζέντα βρίσκονται αρκετές προτάσεις. Ορισμένες από αυτές είναι:
• μείωση της χωρητικότητας και σε άλλους χώρους πλην των σούπερ μάρκετ, όπως η εστίαση και η ψυχαγωγία,
• Αύξηση του αριθμού των τεστ για τους ανεμβολίαστους
• επαναφορά της τηλεργασίας,
• θέσπιση κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στο δημόσιο, το οποίο θα αραίωνε τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς
• χρήση της μάσκας σε ανοιχτούς χώρους και διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς,
• σύσταση σε υπερήλικες για αποφυγή συναναστροφών,
• είσοδος με τεστ στα σούπερ μάρκετ, για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο
Όπως ωστόσο είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr μόνο δύο από τα παραπάνω θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από το κυβερνητικό στρατόπεδο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Το πρώτο ενδεχόμενο αφορά στην αύξηση του αριθμού των τεστ, στην οποία έκανε αναφορά τον ΣΚΑΪ 100,3 και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Το δεύτερο, όμως, έχει να κάνει με την εφαρμογή του κυλιόμενου ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς αυτό κρίνεται πως θα είχε διπλό αποτέλεσμα. Από την μία θα συνέβαλλε στην αποσυμφόρηση του συνωστισμού στο Δημόσιο και από την άλλη στην αραίωση στα δρομολόγια των ΜΜΕ καθώς θα συνωστιζόταν λιγότερος κόσμος στις ώρες αιχμής.
Πηγή: instanews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου