Friday, 29 March, 2024

Τα αιτήματα των παραγωγών λαϊκών αγορών μετέφερε ο Διονύσης Σταμενίτης

Τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας-Θράκης

για το επικείμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών και του υπαίθριου εμπορίου, κατέθεσε με κοινοβουλευτική του αναφορά ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.
Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021, ο Βουλευτής επικοινώνησε εκ νέου με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παν. Σταμπουλίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για το σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με το ζήτημα. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του με το Γενικό Γραμματέα σημείωσε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές φέρνουν ανακατατάξεις, οι οποίες προβληματίζουν τους παραγωγούς των λαϊκών. Πρόκειται, εκτός των άλλων, και για τα ζητήματα που αφορούν τη διατήρηση της ποσόστωσης των συμμετεχόντων (συμμετοχή 50-50 παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών οπωρολαχανικών και βιομηχανικών ειδών) αλλά και ζητήματα όπως ο τρόπος έκδοσης και η ισχύς των αδειών ανά συγκεκριμένες κατηγορίες.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης ο κ. Σταμενίτης ζήτησε την αναλυτική επεξεργασία των σημείων που προκαλούν ερωτήματα καθώς, όπως επισήμανε, είναι απαραίτητο να καταλήξουμε σε ρυθμίσεις που από τη μια θα ευνοούν τη λειτουργία των λαϊκών και θα εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο, και από την άλλη θα προστατεύουν τους επαγγελματίες του κλάδου και τους καταναλωτές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου