Wednesday, 24 April, 2024

Τα μάτια μας δεκατέσσερα στους επιτήδειους και στα πολυσύχναστα μέρη ειδικά την περίοδο των εορτών

Πολλά και διάφορα περιστατικά ακούγονται συχνά πυκνά για επιτήδειους που προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη ακόμη και πατώντας στον πόνο του άλλου!

Είναι γνωστές οι περιπτώσεις και επισημαίνουμε κατά καιρούς – και συλλαμβάνονται κάποιες φορές από την Αστυνομία- απατεώνων που ξεγελούν ηλικιωμένους με διάφορα τεχνάσματα, προσποιούμενοι γνωστούς συγγενικών προσώπων, ότι τους οφείλουν χρήματα για να αποσπάσουν ποσά. Αυτή την περίοδο όμως υπάρχουν και άλλα συμβάντα. Στην περιοχή της Αλμωπίας όπου στήθηκε κουμπαράς για το κοριτσάκι που χρήζει βοήθειας από φορείς, κάποιοι αδιάντροποι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και τοποθέτησαν δικούς τους… κουμπαράδες αγάπης, για να οικειοποιηθούν το ποσό που θα συγκεντρωνόταν! Αισχρό κι όμως συνέβη. Έρανοι διαφόρων φορέων κυκλοφορούν τελευταία, οπότε ελέγχουμε αν είναι αληθινοί.
Άλλες περιπτώσεις έχουν να κάνουν με την αφηρημάδα μας και λόγω του ότι βγαίνουμε για ψώνια αυτές τις ημέρες που έχει περισσότερο κόσμο. Υπάρχει περίπτωση όπου σε γνωστό πολυκατάστημα ένα παιδάκι έχοντας 50 ευρώ στην τσέπη του, δώρο της νονάς, του έπεσαν, τα είδε κάτω και νόμισε ότι ήταν της ευυπόληπτης ”κυρίας” που προηγούνταν στο ταμείο. Από την καλοσύνη του, της τα έδωσε, χωρίς να ελέγξει αν ήταν δικά του, λέγοντας ”σας έπεσαν τα χρήματα”! Αυτή τα πήρε και έφυγε… μέχρι να καταλάβει η μαμά του παιδιού και να δει και το ίδιο ότι ήταν δικά του εξαφανίστηκε… σαν καλή κυρία φυσικά, αφού της έκαναν και δώρο τα ψώνια της! Ας τα χαρεί, αν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ για την πράξη της! Τυχαίνει να μας πέσουν χρήματα, ειδικά τους άντρες που τα βάζουν στις τσέπες ή από παιδιά. Προσοχή λοιπόν, να μη μας βγουν ξινές οι αγορές και οι γιορτές. Όταν βλέπεις ότι έπεσαν χρήματα από τον μπροστινό σου δεν τρέχεις να τα αρπάξεις… Είναι κλοπή. Άλλο το να βρεις τυχαία λεφτά και να μην υπάρχουν στοιχεία και πάλι εξαρτάται από το ποσό για τις περαιτέρω ενέργειες. Προσέχουμε τσέπες, πορτοφόλια, τσάντες και τι μας ”πασάρουν”. Ας γίνουμε λίγο περισσότερο άνθρωποι αυτές τις γιορτές… και ας βγάλουμε τη σκέψη του παραδόπιστου από πάνω μας… Χριστούγεννα δε λέγονται γιατί παίρνουμε ένα ρούχο ή ένα δώρο παραπάνω, αλλά γιατί με τη γέννηση του Θεανθρώπου δίνεται το μήνυμα της αναγέννησης της ψυχής μας. Όταν είναι καθαρή…

Τα μάτια μας δεκατέσσερα στους επιτήδειους και στα πολυσύχναστα μέρη ειδικά την περίοδο των εορτών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου