Thursday, 25 April, 2024

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη για τον κορονοϊό στην ΠΕ Πέλλας

Μετά την δημοσιοποίηση των 114 θετικών δειγμάτων κορονοϊού, που εντοπίστηκαν στο εργοστάσιο μεταποίησης οπωροκηπευτικών

στο Μαυροβούνι του Δήμου Σκύδρας, συνεκλήθη σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να υπάρξει κοινή απόφαση, για την αντιμετώπιση του θέματος.
Για το θέμα αυτό, ήρθε από την Αθήνα, ο Γενικός Γραμματέας πολιτικής προστασίας κ. Παπαγεωργίου.
Αφού εξετάστηκε λεπτομερώς το όλο πρόβλημα, υπήρξαν οι εξής αποφάσεις:
-Να γίνουν καταρχήν οι ιχνηλατήσεις, στα συγγενικά πρόσωπα των εργαζομένων που βρέθηκαν θετικοί καθώς και στις επαφές τους.
-Η Αστυνομία του Νομού, αναλαμβάνει τον έλεγχο των 114 θετικών ατόμων στον κορονοϊό, προκειμένου να τηρηθεί η καραντίνα των 14 ημερών.
Να εγκατασταθούν σε όλες τις πόλεις του Νομού Πέλλας, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνονται εθελοντικά τεστ στους πολίτες.
-Να τονιστεί στους ιδιοκτήτες των εργοστασίων, ότι πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας στο προσωπικό.
-Να υπάρξει παράταση των υφιστάμενων μέτρων, που λήγουν στις 4 Οκτωβρίου.
-Να τονιστεί στους πολίτες, ότι πρέπει να τηρούνται συστηματικά τα μέτρα της αυξημένης επιτήρησης.
-Να μην επιβληθούν πρόσθετα μέτρα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζης οι 4 Δήμαρχοι του Νομού, ο εκπρόσωπος του εργοστασίου όπου εμφανίστηκαν τα θετικά δείγματα, ο Πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης και Άλκης Νουσηκηρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους συνολικά στη χώρα.
Σημειώνεται ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες ένα εργοστάσιο γίνεται εστία κορονοϊού, με κρούσματα να εντοπίζονται σε δεκάδες εργαζομένους και ο “Λόγος της Πέλλας” είχε κάνει σαφή αναφορά εδώ και ενάμισι μήνα πως έχουν εντοπιστεί κρούσματα… 

*photo aridaia365

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου