Wednesday, 24 April, 2024

Τελετή Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας του 16ου Διεθνή Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος”

Φτάσαμε στην ευχάριστη στιγμή να επανέλθει ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος με εκκίνηση την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 8πμ

και με τη συμμετοχή δρομέων από όλο τον κόσμο. Η εκκίνηση του δρόμου των 42.195μ, θα γίνει στην Πέλλα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 8.00 π.μ.

Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, το πρωί του Σαββάτου 9 Απριλίου, τέλεσαν την 1η «Ειρηνοδρομία» του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παράδοση ‘χρυσού’ στεφανιού στον δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, ο οποίος μίλησε στον χαιρετισμό του για το πνεύμα του Μαραθωνίου.Ακολούθησαν ομιλίες του αναπλ. προϊσταμένου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας, Γιώργου Σταλίδη και του υπευθύνου της Οργανωτικής Επιτροπής, Ιωάννη Πανανάκη και το  πολιτιστικό πρόγραμμα, από το τζαζ σύνολο σαξόφωνων του Μουσικού σχολείου Γιαννιτσών.

Από τους μαθητές του Γυμνασίου Πέλλας, παρουσιάστηκε το εικαστικό Δρώμενο «Ειρήνη», που δημιούργησαν στο σχολείο τους, με σκίτσα και πρότζεκτ.Στη συνέχεια, έγινε η «Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία» από μαθητές του Γυμνασίου της ΤΚ Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου