Saturday, 20 April, 2024

Τη Δευτέρα η απόφαση για το άνοιγμα της εστίασης

Την επόμενη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης, ανέφερε σε συνέντευξή του

στο CNN Greece, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας παράλληλα πως το άνοιγμα της οικονομίας θα γίνει προσεχτικά, με σχέδιο και πρόγραμμα.
«Για να μιλάμε υπεύθυνα, όταν οι ειδικοί θα έχουν ολοκληρώσει την εξίσωση στα τέλη της εβδομάδας για την εξέλιξη της πανδημίας από τη μέρα που άνοιξαν τα καταστήματα, τότε θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν μπορεί να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. Τώρα συζητάμε για του τρόπους λειτουργίας της εστίασης, όχι για τις ημερομηνίες, διευκρίνισε.
Στο ερώτημα αν θα ανοίξει η πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως τελικά θα ανεβάσουν ρολά πολύ περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης και θα πάνε και καλύτερα του αναμενόμενου. Όπως είπε, στόχος είναι τα μαγαζιά να έχουν το 80% της δυναμικότητάς τους κατ’ ελάχιστο, για να προσθέσει ότι «όσοι λένε δεν θα ανοίξουν, θα ανοίξουν και η εστίαση θα πάει πολύ καλά».
«Όπως εντυπωσιάσαμε με το υγειονομικό σκέλος, θέλουμε το ίδιο και με το οικονομικό» τόνισε.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση θα στηρίξει περαιτέρω τους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης και το πλέγμα μέτρων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Ειδικότερα για τον τουρισμό ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως είναι επισφαλής οποιαδήποτε πρόβλεψη, καθώς υπάρχουν άγνωστες παράμετροι και «ταμείο θα γίνει στο τέλος της σεζόν». Ακόμη, ο υπουργός τόνισε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις η Ελλάδα να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός τους επόμενους μήνες.
Σχετικά με την οικονομία, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως η ύφεση είναι αναπόφευκτη, όπως και η συνεπακόλουθη απώλεια θέσεων της εργασίας, ωστόσο η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μετριάσει την ύφεση και να στηρίξει την αγορά εργασίας.
«Είναι δυνατόν να έχεις ύφεση και να μη χαθούν θέσεις εργασίας»; αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας πως «Η μάχη δίνεται για να χαθούν όσο το δυνατόν λιγότερες θέσεις εργασίας».
πηγή: cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου