Thursday, 28 March, 2024

Τιμητική βράβευση στον Μητροπολίτη Ιωήλ από τη Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος»

Ακριβές αντίγραφο του τιμίου Σταυρού, τον οποίο έφερε πάντοτε εμφανώς στο στήθος του ο Μακεδονομάχος Γκόνος Γιώτας

επέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ο Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος», Κωνσταντίνος Κάμτσης ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της συνεχούς συμπαραστάσεως και ενισχύσεως του έργου της Εταιρίας, αλλά και της ενεργού συμμετοχής του στον αγώνα για τα δίκαια της Μακεδονίας.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ενάρξεως των μαθημάτων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, το οποίο διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία επί σειρά ετών η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία «Ο Φίλιππος».
Κατ᾿ αρχήν ο ποιμενάρχης της Πέλλας, κ. Ιωήλ, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, ενώ παραλαμβάνοντας το υψηλού πνευματικού και εθνικού συμβολισμού αντίγραφο του ιερού κειμηλίου του ήρωα Μακεδονομάχου ευχαρίστησε την Εταιρία και εξήρε την πολύπλευρη ευεργετική δράση της.


Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη εισήγηση του Ανοικτού Πανεπιστημίου με ομιλητή τον ελλογιμώτατο, δρ. Δημήτριο Γ. Μεταλληνό, διδάσκοντα στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Όχι», Αρνητισμός ή προοπτική; Ο ομιλητής παρουσίασε το «Όχι» ως διαχρονική στάση ζωής του Ελληνισμού θέτοντάς ταυτόχρονα ως πρότυπο και ως όρο επιβίωσης του έθνους στο παρόν και στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εισήγηση προλόγισε ο νεαρός Γιαννιτσιώτης φιλόλογος Μάριος Χατζηδήμου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου