Tuesday, 19 March, 2024

Τι αλλάζει με τα self test στους μαθητές από Δευτέρα 17/1

Από τις 10 μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου, οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι μαθητές έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικούς ελέγχους τρεις φορές: την Κυριακή 9, τη Δευτέρα 10 και την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, τα μέτρα για τους μαθητές, του εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό του εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα είναι διαφορετικά από την προσεχή Δευτέρα 17 Ιανουαρίου. Ειδικότερα, άπαντες θα υποβάλλονται σε self test εικοσιτετραώρου ανά εβδομάδα.

Εάν το αποτέλεσμα του self test τους είναι θετικό, τότε είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε rapid test μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εάν βγει και αυτό είναι θετικό, τότε το κρούσμα θα απομονώνεται και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης.

Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα ατού του δεύτερου rapid test είναι αρνητικό, τότε επιστρέφει κανονικά στο σχολείο. Ανεμβολίαστοι ή μη νοσήσαντες -εντός τριμήνου- εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου υποχρεούνται να κάνουν υποβληθούν σε δύο rapid test ή PCR εντός εικοσιτετραώρου και ένα self test εντός επίσης εντός εικοσιτετραώρου. Από τη Δευτέρα 17/1 και μετά, θα κάνουν δύο rapid test ή PCR σαρανταοκτάωρου. Εάν το PCR βγει θετικό, τότε το κρούσματα απομονώνεται και εκδίδει κανονικά πιστοποιητικό. Εάν το rapid test βγει θετικό, το κρούσμα πάλι απομονώνεται, ωστόσο, απαιτείται και θετικό PCR για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου