Tuesday, 16 April, 2024

Τι ισχύει για τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο για αγορές

Lockdown: Οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται για άθληση τα Σαββατοκύριακα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, να απαντά για το τι ισχύει σχετικά με τις αγορές των πολιτών σε διαφορετικό Δήμο από αυτόν της κατοικίας τους μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.
Από το Σάββατο (03.04), θα επιτρέπεται στους πολίτες να μετακινούνται σε διαφορετικό Δήμο, από αυτόν της κατοικίας τους, με το όχημα τους έτσι ώστε να αθληθούν ή να περπατήσουν σε εξωτερικούς χώρους όπως έχει ανακοινωθεί από την Τετάρτη (31.03). Η μετακίνηση αυτή θα επιτρέπεται είτε για οικογένειες είτε για ομάδες το πολύ μέχρι τρία άτομα και θα αφορά τα Σαββατοκύριακα.
Στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, την Παρασκευή (02.04), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ρωτήθηκε για το αν θα μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν σε διαφορετικούς Δήμους και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους. Άλλωστε, από τη Δευτέρα (05.04) ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο και είναι πιθανό αρκετοί πολίτες να θελήσουν να κάνουν τις αγορές τους σε καταστήματα που δεν είναι στον Δήμο της κατοικίας τους.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις για να κάνουν οι πολίτες τα ψώνια τους, τηρώντας πάντα τα σχετικά μέτρα για τον χρονικό περιορισμό των τριών ωρών, τα ραντεβού για το click in shop και το click away και πάντα μέσα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας όπου κατοικεί ο καθένας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου