Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τι πραγματικά συνέβη στον αγώνα Μαυροβουνίου Σκύδρας

Επειδή, τα ΜΜΕ, ειδικά των Αθηνών, ψάχνουν την αφορμή, χωρίς όμως να ψάχνουν και την αιτία,  για το τι ακριβώς συνέβη στον Κυριακάτικο αγώνα μεταξύ του Μαυροβουνίου και του Λυκόστομου,  προτίμησαν να το αποδώσουν ως περιστατικό βίας.

Τι όμως, έγινε στην διάρκεια του αγώνα, που τελικά προκάλεσε και κάποια επεισόδια;

Η Δόξα Μαυροβουνίου, σαφώς ανώτερη από την πρωτοπόρο ομάδα της Μαύρης Θύελλας Λυκόστομου, ευτύχησε να προηγηθεί (ήθελε τη νίκη για να μην χάσει την επαφή με τους πρωτοπόρους και την πιθανή άνοδο της) και όλοι πίστευαν ότι έτσι θα έληγε το παιχνίδι.

Ωστόσο, στο 87′ έγινε μια φάση, που προκάλεσε τα εύλογα παράπονα των γηπεδούχων.

Το Λυκόστομο ισοφάρισε τον αγώνα. Παρόλα αυτά, ο βοηθός διαιτητή, που έλεγχε την άμυνα των γηπεδούχων (σύμφωνα με το ρεπορτάζ) ανέφερε ότι έχει προηγηθεί φάουλ στον τερματοφύλακα της Δόξας.

Ο Διαιτητής όμως, πήρε “πάνω του” την φάση και κατοχύρωσε το γκολ! Αυτό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την γηπεδούχο ομάδα, που ζήτησε εξηγήσεις από τον διαιτητή του αγώνα.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο διαιτητής σφύριξε την λήξη δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα και δεν κράτησε καμία καθυστέρηση! Ας πάμε τώρα και σε αυτά που λέγονται περί επεισοδίων…

Μοναδική μαρτυρία αποτελεί ένα βίντεο (διάρκειας 1,58′) που δείχνει τι έγινε εκείνη τη στιγμή.

Καταρχήν στη διάρκεια της διακοπής του αγώνα, δεν διακρίνεται κάποια αστυνομική δύναμη, για να προστατέψει τον διαιτητή. Εκτός και αν δεν διακρίνεται καλά ή εκτός και αν η γηπεδούχος ομάδα δεν είχε ζητήσει την συνδρομή πριν το παιχνίδι. Υπάρχουν σοβαρές μαρτυρίες, ότι μετά το τέλος του παιχνιδιού, που λένε ότι ο Πρόεδρος της ομάδας του Μαυροβουνίου κλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας, προκειμένου να δώσει κατάθεση-μαρτυρία, για τα συμβάντα και ήταν εκεί επί ένα τρίωρο (!!!) μέχρι να συμπληρωθεί η κατάθεση του…

Τις λεπτομέρειες για το συμβάν τις γνωρίζουμε, ωστόσο αν θέλει κάποιος να τις αναφέρει, αυτός είναι μόνο ο Πρόεδρος της Δόξας Μαυροβουνίου.

Υπάρχει όμως και κάτι πολύ σοβαρό, που πρέπει να διερευνηθεί.

Κάποιοι αναφέρουν ότι ζητούνταν ονόματα, αυτών που  πιθανόν είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο… Αν είναι έτσι, πως και ποια μέρα συνελήφθησαν 6 άτομα, από 17 έως 74 ετών, τα οποία και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος;

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το θέμα της διαιτησίας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δόξα Μαυροβουνίου, που θεώρησε ότι είναι άδικο να της “κλέβουν” βαθμούς. Ενώ με ανακοινώσεις της είχε συγχαρεί και τους διαιτητές που είχαν σφυρίξει αγώνες της και έπαιξαν άριστα τους αγώνες.

Πάντως το θέμα σίγουρα θα έχει συνέχεια.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου