Wednesday, 17 April, 2024

Το άγνωστο παρασκήνιο της ζωής της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου: Το μπάσκετ, το μπαρόκ και η βίλα!

Το star.gr έκανε αφιέρωμα στη ζωή της νέας Υπουργού από τα Γιαννιτσά και όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ, η Έφη Αχτσιόγλου ήταν το απόλυτο πρόσωπο του πρόσφατου  ανασχηματισμού

Η 31χρονη υπουργός με τα λεπτά χαρακτηριστικά, και την καλλίγραμμη σιλουέτα, μαγνήτισε τα βλέμματα, “έριξε” το διαδίκτυο και έγινε λόγω… ηλικίας, βιογραφικού και Κατρούγκαλου, πρώτο θέμα σε τηλεοπτικά πάνελ, στα social media αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Γιαννιτσά!

Η Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά.  Ήταν μια περίοδος που ξεκινούσε μεγάλη ανάπτυξη για την πόλη της Μακεδονίας, πράγμα που οι γονείς της, δύο μορφωμένοι άνθρωποι, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν κατάφεραν να μεγαλώσουν την κόρη τους σαν μια πραγματική πριγκίπισσα και να προσφέρουν στο γιο τους τα καλύτερα. Η μητέρα της είναι παιδίατρος, ενώ ο πατέρας της είναι διακεκριμένος δικηγόρος!

Η νέα υπουργός Εργασίας, ήρθε σε επαφή με τα βιβλία και την λογοτεχνία από πολύ μικρή ηλικία!  Όταν τα άλλα παιδάκια έπαιζαν στο πάρκο του Αϊ Γιώργη και στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών, στη γειτονιά της, εκείνη… “διασκέδαζε” με μυθιστορήματα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Άνθρωποι που την γνωρίζουν, θυμούνται ένα κοριτσάκι ξεχωριστό, ιδιαίτερα έξυπνο, που αγαπούσε, όπως όλα τα παιδιά, τα παιχνίδια και τις βόλτες, αλλά από την άλλη αγαπούσε το ίδιο το σχολείο και τη γυμναστική!

Για πολλά χρόνια ζούσε με την οικογένεια της σε ένα διαμέρισμα στην “καρδιά” της πόλης, όπου υπήρχαν πολλά μαγαζιά, και ο γνωστός για τους δημότες των Γιαννιτσών, “φούρνος του Αχτσιόγλου”, τον οποίο έχουν συγγενείς της υπουργού! Από εκεί αγόραζε η Έφη τα αγαπημένα της αρτοσκευάσματα, μέχρι που μετακόμισαν οικογενειακώς σε μια μονοκατοικία, που τη λες και βιλίτσα!

spitiefis

“Όταν εμείς χορεύαμε Λιβιεράτο, η Έφη γνώριζε το Μπαρόκ”

«Η  Έφη μεγάλωσε με… Γαλλικά και πιάνο! Όταν εμείς τραγουδούσαμε και χορεύαμε “Τριαντάφυλλο και Λιβιεράτο”, η Έφη γνώριζε το Μπαρόκ», λέει συμμαθητής της υπουργού από το πρώτο Λύκειο Γιαννιτσών!

Το 1ο Γυμνάσιο των Γιαννιτσών

«Ήταν ένα κορίτσι μέσα σε όλα και πρώτη σε όλα! Δεν ήταν ψώνιο!  Ήταν απουσιολόγος, στη σημαία, στο 15μελές, και αγαπούσε τον αθλητισμό! Δεν ήταν από τα παιδιά που ήταν κλεισμένα στο σπίτι, με ένα βιβλίο αγκαλιά! Έπινε τα καφεδάκια της στα στέκια της γενιάς μας, στον Ερωδιό, και τον Άδωνη, ενώ κάθε Σάββατο έβγαινε, όπως όλοι μας, για ποτάκι σε γνωστά μαγαζιά της πόλης», λέει χαμογελώντας ο ίδιος άνθρωπος, που θέλησε για ευνόητους λόγους να κρατήσει την ανωνυμία του. «Ήταν όμως έξυπνη, πολύ διαβασμένη, με γνώσεις γενικού περιεχομένου!  Θυμάμαι που μεταξύ αστείου και σοβαρού, σχολιάζαμε ότι “οι καθηγητές ήταν πιο πίσω από την Έφη”. Δεν μου έκανε εντύπωση που της έδωσαν αυτή την θέση, το κορίτσι ήταν διάνοια και έπαιζε και μπάσκετ, όταν ζητούσαμε από τα κορίτσια να μας ακολουθήσουν στο παιχνίδι», προσθέτει.

Μπορεί η υπουργοποίηση της Αχτσιόγλου να αιφνιδίασε εκατομμύρια Έλληνες,  ωστόσο για τους γονείς της, ήταν μάλλον κάτι αναμενόμενο, ίσως γιατί ήξεραν ότι το παιδί τους δεν ξέρει μόνο από τρίποντα!

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι…. Το αξίζει η Έφη μας, γιατί παλεύει σκληρά από μικρό παιδί. Εύχομαι να τα πάει περίφημα. Να ξέρετε ότι αγωνίζεται χρόνια, δεν της έδωσαν τυχαία αυτήν την θέση», είχε δηλώσει αποκλειστικά η μητέρα της Έφης Αχτσιόγλου στο star.gr, λίγες ώρες αμέσως μετά τον ανασχηματισμό!

Η διαδρομή της Αχτσιόγλου μέσω Βρυξελλών πριν την Κουμουνδούρου και την υπουργική καρέκλα

Πριν γίνει διευθύντρια στο γραφείο του πρώην υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, την θέση του οποίου πήρε τελικά, ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή, ενώ κατέχει και διδακτορικό στο Εργατικό Δίκαιο.

Μετά τις ευρωεκλογές του 2014 μετακόμισε στις Βρυξέλλες και εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2015 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλήθηκε από το κόμμα της να είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πέρασε από τα κομματικά όργανα της Κουμουνδούρου ως μέλος της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής, ενώ τώρα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης.

Φίλοι και εχθροί της Αχτσιόγλου στην Πέλλα από τη μια χάρηκαν και από την άλλη περιμένουν να δουν αν πράγματι θα τα καταφέρει.

«Δεν θα κάτσει να την κάψουν η Έφη, είναι πολύ έξυπνη», λέει ο συμμαθητής της, αναφερόμενος στη σκληρή κριτική που της κάνουν, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει πρώτα να την δούμε στην πράξη και μετά να την κρίνουμε». Κάπως έτσι σκέφτονται οι περισσότεροι συντοπίτες της Έφης Αχτσιόγλου, και παραμερίζοντας κόμματα και παρατάξεις, ελπίζουν η υπουργοποιήση της να συνοδευτεί από ενθαρρυντικές ειδήσεις και πολιτικές για την ανεργία που μαστίζει την χώρα. Κυρίως δε για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς είναι μια από τις περιφέρειες στην οποία καταγράφονται οι υψηλότεροι δείκτες ανεργίας, οι ελαστικές μορφές εργασίας με τις γυναίκες και τους νέους να κρατούν την θλιβερή πρωτιά.

Της Άννας Σταματιάδου – star

Το άγνωστο παρασκήνιο της ζωής της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου: Το μπάσκετ, το μπαρόκ και η βίλα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου