Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Το ΔΙΕΚ Αριδαίας στην Ιταλία!

Γεμάτοι με αξέχαστες εμπειρίες γύρισαν από την Ιταλία στην Αριδαία σπουδαστές του ΔΙΕΚ, που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ERASMUS.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του ΔΙΕΚ, Γιώργος Γιόρτσος, είχε φροντίσει για τα πάντα (από την υποβολή της πρότασης, μέχρι και τη διαμονή) εξασφαλίζοντας τις εμπειρίες σε 20 σπουδαστές των τμημάτων εστίασης και υγείας.

Η αποστολή κατέληξε στην πόλη Μόντενα της Ιταλίας, όπου υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές, για την περαιτέρω εκμάθηση των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Εκεί, και επί 15 ημέρες, οι σπουδαστές της μαγειρικής και της αρτοζαχαροπλαστικής, διδάχθηκαν τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας, αλλά και γενικότερα την απαραίτητη τεχνική παρασκευή των εδεσμάτων.

Παράλληλα και οι εκπρόσωποι του ΔΙΕΚ Αριδαίας συναγωνίστηκαν τους μελλοντικούς τους συναδέλφους στην Ιταλία, σε ότι αφορά την παρασκευή εδεσμάτων της ελληνικής κουζίνας.

Τα ελληνικά παρασκευάσματα μάλιστα, ενθουσίασαν τους Ιταλούς.

Τα άτομα του τμήματος υγείας, παρακολούθησαν μαθήματα υδροθεραπείας, διδάχθηκαν τεχνικές στο μασάζ και στην οικολογία, ενώ είχαν την ευκαιρία να δούνε για πρώτη φορά καινοτόμα προϊόντα της ειδικότητας τους, που θα έρθουν κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην διάρκεια του 15νθημερου, υπήρχαν ξεναγήσεις σε μουσεία, επισκέψεις στην όπερα, κοντινές εκδρομές σε άλλες πόλεις (Μιλάνο, Φλωρεντία, Πάρμα, κ.α.) ενώ δεν έλειψε και η διασκέδαση. Σε κάθε περίπτωση, το ΔΙΕΚ της Αριδαίας προσφέρει ευκαιρίες στους σπουδαστές του, και τους δίνει την δυνατότητα να εσωτερικεύσουν όλα όσα έχουν διδαχθεί, αλλά και να πάρουν άλλες αξέχαστες εμπειρίες, που θα τους φανούν χρήσιμες στις μετέπειτα δουλειές τους.

Συγχαρητήρια στον κ. Γιόρτσο και στην ομάδα που τον πλαισιώνει.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου