Thursday, 28 March, 2024

Το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας-Αλμωπίας για την Ημέρα της Γυναίκας

Πριν ενάμιση αιώνα, στις 8 Μαρτίου του 1857, εργάτριες της υφαντουργίας στη Νέα Υόρκη διεκδίκησαν πρώτες, ίσα δικαιώματα και αμοιβές στην εργασία.
Σήμερα, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, τα ίδια αιτήματα παραμένουν επίκαιρα. Οι Ελληνίδες εργαζόμενες δέχονται σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους. Με απολύσεις, με ανασφάλιστη εργασία, με την εφαρμογή των πιο ελαστικών και παράνομων μορφών απασχόλησης, οι γυναίκες για μια ακόμα φορά είναι εκείνες που καλούνται να πληρώσουν το πιο βαρύ ίσως τίμημα των μνημονιακών πολιτικών.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας, τιμά την Ελληνίδα Μάνα, την νοικοκυρά, όλες τις γυναίκες, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχες που δίνουν τη δική τους εργασιακή μάχη.
Είναι οι ηρωίδες της ζωής που δίνουν κάθε ημέρα αγώνα για τα παιδιά τους, τις οικογένειες τους, τις εργασίες τους.
Είναι αυτές που κράτησαν ψηλά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.
Σε όλους τους αγώνες όπως για την δημόσια υγεία, την παιδεία, το δημόσιο κοινωνικό κράτος, το περιβάλλον, οι γυναίκες συμμετέχουν μαζικά. Ανυποχώρητες και ενωμένες διεκδικούν τα δικαιώματά τους σε αξιοπρεπή εργασία και ζωή.
Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να πυκνώσουν τους συλλογικούς αγώνες.
Επιπλέον, καλούμε και την Πολιτεία να αναλάβει και να υλοποιήσει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης πολιτικής και οικονομικής παρουσίας των γυναικών στην ελληνική κοινωνία.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου