Tuesday, 23 April, 2024

ΤΟ Πέλλας ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στη Σκύδρα

Η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι Πέμπτης 23 Ιούνη σε δασική έκταση

στη Δ.Ε. Μενηίδας του Δήμου Σκύδρας, καταγγέλλει τη συστηματική υποχρηματοδότηση της δασοπυρόσβεσης και την τρομακτική υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές το γεγονός, ότι υπάρχει μια πολιτική που λέει ότι πρέπει να αλλάξουν χρήσεις τα δάση, οι παραλίες και τα βουνά και να γίνουν, είτε τουριστικά θέρετρα, είτε χώροι εγκατάστασης ανεμογεννητριών, είτε φωτοβολταϊκά πάρκα και να μετατραπούν σε πεδία επενδύσεων, να εμπορευματοποιηθούν.

Απαιτείται σύγκρουση με την πολιτική που κόβει από το λαό και τις ανάγκες του για να δώσει περισσότερα στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά δεν αποζημιώνει τις λαϊκές κατοικίες και περιουσίες και από τα ελάχιστα που δίνει είναι μόνο για υποδομές.

  • Ζητάμε να υλοποιηθεί άμεσα το αίτημα για κάλυψη της λαϊκής ανάγκης για αντιπυρική προστασία, με προτεραιότητα στην πρόληψη και στην έγκαιρη, επίγεια πρόσβαση στο σημείο των περιστατικών, αντί να κυριαρχεί σήμερα η αναμονή της πυρκαγιάς και η αντιμετώπισή της είτε από τον αέρα, είτε από τον δρόμο.
  • Να υλοποιηθούν άμεσα, δασοτεχνικά έργα, καθαρισμοί, συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και βελτίωση υποδομών, διαχείριση των υδάτων, δίκτυα υδατοδεξαμενών-πυροσβεστικών κρουνών και αντιπυρικές μελέτες.
  • Να ενισχυθούν εδώ και τώρα οι μονάδες δασοπροστασίας με προσωπικό.
  • Να ενισχυθούν άμεσα ο εξοπλισμός και τα μέτρα προστασίας των δασοπυροσβεστών με σύγχρονα μέσα.

Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου