Saturday, 20 April, 2024

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Έδεσσας για τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου

Με αφορμή, τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στην Έδεσσα, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, ανέφερε τα εξής:

“Πριν από λίγες μέρες, είχαμε την χαρά να γίνουμε μάρτυρες μιας υπέροχης συλλογικής προσπάθειας, που έφερε στην πόλη της Έδεσσας το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο.
Δεν είναι απλά μια υλοποίηση ενός παγίως αιτήματος, αλλά ένα μεγάλο δείγμα ανθρωπιστικής διάθεσης, που έρχεται να συμπληρώσει το έλλειμμα προσφοράς στην υγεία, που συνεχίζει να παραμένει ένα ανυπολόγιστο κοινωνικό δικαίωμα. Σαφώς και οι νέες και οι νέοι αυτού του τόπου δεν διεκδίκησαν και ούτε πρόκειται να διεκδικήσουν μια υπέρμετρη ευαισθησία. Με αυτή μας την παρέμβαση όμως, θέλουμε να κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες συλλογικές προσπάθειες είναι πρώτα από όλα προς όφελος της ίδιας της τοπικής κοινωνίας μας.
Που όπως, σωστά επισήμανε και ο Αρχιεπίσκοπος, έχουν σαν στόχο την αποφυγή του “εγώ” και την προσφυγή όλων μας στο “εμείς”. Ειδικά σε αυτά τα δύσκολα χρόνια για τους περισσότερους από εμάς. Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια λοιπόν, πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον που έρχεται, στηρίζοντας πρώτα την υγεία και φυσικά την παιδεία μας. Δεν είναι η ώρα να συγχαρούμε κανένα για όσα έγιναν. Είναι όμως, η ώρα να τονίσουμε ότι αυτού του είδους οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν. Και για να συνεχιστούν, χρειάζεται η στήριξη όλων μας. Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο δεν δημιουργήθηκαν μόνο για να “γιάνει” τους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη, αλλά και για να “θεραπεύσει” τις δικές μας ψυχές, που πολλές φορές δεν κοιτούν καν δίπλα τους. Είναι μια ωραία αρχή και θα γίνει ωραιότερη, αν υπάρχει και συνέχεια. Έχουμε το χρόνο, να καταφέρουμε αυτά που δεν μπορούν οι άλλοι.
Έχουμε το χρέος, να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την ικανοποίηση αναγκών που στερούνται οι συνάνθρωποι μας. Γνωρίζουμε ότι το εφικτό είναι μακριά, το ρεαλιστικό όμως, είναι δίπλα μας. Γι΄αυτό ας μην ξεχνάμε, ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.
Καλή συνέχεια και πάντα δίπλα ο ένας στον άλλον”.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Έδεσσας για τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου