Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών σε πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 στη Ρουμανία

Το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συμμετείχε στην τρίτη διακρατική συνάντηση που έλαβε χώρα στην πόλη Σουτσεάβα της Ρουμανίας

από 20-10-2019 έως και 27-10-2019 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Δράση ΚΑ2 – Συμπράξεις για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης με αριθμό σύμβασης: 2018-1-TR01-KA229-059667_5 και τίτλο: «Müzakereci-Arabulucu-Lider-Öğrenciler (Σχολική Διαμεσολάβηση – Μαθητές Ηγέτες)».

Στο Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα το σχολείο της Τουρκίας έχει αναλάβει το συντονισμό και μετέχουν, εκτός του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, σχολεία από την Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Ρουμανία. Η Σχολική Διαμεσολάβηση είναι ένας νέος θεσμός που αφορά την ειρηνική επίλυση των διαφορών εντός σχολικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια στο πρόγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης της ΔΔΕ Πέλλας στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας.
Στην 3η διακρατική συνάντηση έγινε ενημέρωση για τον τρόπο με το οποίο κάθε χώρα επέλεξε τους μαθητές-διαμεσολαβητές της και για τη μεθοδολογία με την οποία υλοποιήθηκε η επιμόρφωσή τους. Παρουσιάστηκαν οι ως τώρα επιμορφωτικές δράσεις και το υλικό που έχει δημιουργηθεί από τους εταίρους για τις ανάγκες της επιμόρφωσης των μαθητών διαμεσολαβητών. Συζητήθηκε ο τρόπος σχεδίασης της αίθουσας διαμεσολάβησης και των διακριτικών που επέλεξε κάθε χώρα για τους μαθητές – διαμεσολαβητές. Στο τέλος της συνάντησης έγινε αξιολόγηση της πρώτης χρονιάς εφαρμογής του προγράμματος.


Πέραν της επιμόρφωσης έγινε υποδοχή των μελών του προγράμματος από το Δήμαρχο, τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Σουτσεάβα και από τον αντιπρύτανη του Ștefan cel Mare Πανεπιστημίου της Σουτσεάβα καθώς και πολιτιστικές επισκέψεις στην πόλη Cacica με το αλατωρυχείο και την ομώνυμή εκκλησία, στα μοναστήρια Sucevița, Moldovița και Voroneț (μνημεία της UNESCO), στην πόλη Marginea που παράγει μαύρα κεραμικά και σχεδιασμένα αυγά και στο Βουκουρέστι.
Η 4η διακρατική συνάντηση θα λάβει χώρα στα Γιαννιτσά από τις 2/12-6/12/2019.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου