Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τριπλός Εορτασμός σήμερα στην Έδεσσα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, αλλά και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, λόγω κορονοϊού, γιορτάστηκε σήμερα στην Έδεσσα η 108η επέτειος

της απελευθέρωσης της από τον τουρκικό ζυγό.


Το πρωί, παρουσία της εκπροσώπου της κυβέρνησης, Αναστασίας Γκίκα (Γενικός Γραμματέας υπουργείου Παιδείας) εψάλει η Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ Ιωήλ.
Παρόντες ήταν οι τέσσερις Βουλευτές του Νομού Πέλλας (Καρασμάνης, Σταμενίτης, Βασιλειάδης και Τζάκρη), ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Στρατηγός διοικητής τηςΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Αστυνομικός διευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Παναγιώτης φωστηροπουλος, οι Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Νίκος Αγγελίδης και Θωμάς Μπαχαρακης, εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών συλλόγων της Έδεσσας, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι και πολίτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, που αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα, αλλά και στην επέτειο του Μακεδονικού αγώνα, όπως και στην γιορτή του Αγίου Λουκά, που είναι πολιούχος της Έδεσσας.
Ο κ. Γιάννου, τόνισε ακόμα με έμφαση, ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα, όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους!


Λίγο μετά, στο ηρώο της πόλης, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση, από τον Μητροπολίτη, ενώ στο τέλος κατατέθηκαν στεφάνια από τους παριστάμενους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Βουλή των Ελλήνων, εκπροσώπησε ο Βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης.
Αμέσως μετά, η Φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας, που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση με τη νέα της ενδυμασία, έδωσε τον πανηγυρικό τόνο της ημέρας, παίζοντας το “Μακεδονία ξακουστή” στο κέντρο της πόλης.


Λόγω των μέτρων προστασίας, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου