Thursday, 25 April, 2024

Τσίπρας για Μητσοτάκη: «Τζάμπας μάγκας» αν δε δηλώσει δημόσια ότι δε θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη, πριν λίγο εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη

και της στάσης του απέναντι στο «Μακεδονικό» λέγοντας ότι δεν είχε πάντα τη θέση που τώρα διαμηνύει για το ζήτημα κατηγορώντας τον για «ακραία τυχοδιωκτική πολιτική και στάση αμοραλισμού».

Προέτρεψε δε τον  κ. Μητσοτάκη να αλλάξει στάση και να μην «κρατά μια στάση πολιτικού αμοραλισμού, επικίνδυνη για τα εθνικά θέματα. Είναι ακραία θέση και το κάνει για να διατηρήσει τη σταθερότητα στο κόμμα του και να αλιεύσει στα θολά νερά των ψηφοφόρων της ακροδεξιάς», χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ «τζάμπα μάγκα» και τον προέτρεψε να δηλώσει δημόσια ότι δε θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν πιστεύει ότι είναι εθνικά επιζήμια. «Να πει «θα ακυρώσω τη Συμφωνία, αλλιώς είναι τζάμπα μαγκιά»! Να το πει στο ΝΑΤΟ. Να το πει την επόμενη Κυριακή. Να μην παίζει με τα εθνικά θέματα, ειδικά όταν διεκδικεί να γίνει πρωθυπουργός. Να μην κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εγώ είμαι αποφασισμένος να πράξω αυτό που θεωρώ ότι είναι εθνικό συμφέρον», τόνισε.

Ουδείς μας πίεσε για το Μακεδονικό

Ερωτηθείς ο πρωθυπουργός αν δέχτηκε πιέσεις από το εξωτερικό για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ότι «ουδείς μας ενόχλησε για το ζήτημα αυτό, ουδείς μας πίεσε για το ζήτημα αυτό», επισημαίνοντας ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές διαχρονικά, αλλά και του ίδιου και του ΥΠΕΞ στον οποίο οφείλεται αυτή η επιτυχία.

«Αδράξαμε τη μεγάλη ευκαιρία που έδωσε η πολιτική αλλαγή στη γείτονα χώρα», τόνισε.

Προσέθεσε ότι είναι μια εξέλιξη που ικανοποιεί τη διεθνή κοινότητα γιατί είναι βήμα προς την ειρήνη, τον διάλογο και τη συνεργασία και σημείωσε ότι αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβεβαίωσε δε ότι αν υπήρχε η οποιαδήποτε πίεση σε ζητήματα που θα ήταν μη επωφελή για τη χώρα, «δεν υπήρχε περίπτωση να ενδώσουμε».

Με πληροφορίες από In.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου