Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τ.Ο. ΚΚΕ Πέλλας: Κάλεσμα ξεσηκωμού, ενάντια στο αντεργατικό Νομοσχέδιο

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες

στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους αγρότες και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου.
Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, να φτάσει παντού αυτό το κάλεσμα, για να ενημερώσουμε πλατιά τους εργαζόμενους. Πρωτοστατούμε στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά σωματεία, σε όλους τους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος για να οργανωθεί η πάλη, να προετοιμαστεί μαχητική, απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό έκτρωμα.
Γιατί αυτό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί αιτία πολέμου και απορρίπτεται από τους εργαζόμενους.
Είναι ώρα ευθύνης και μάχης!
Ευθύνης απέναντι σε όσα δικαιώματα και κατακτήσεις κερδήθηκαν με σκληρούς, ταξικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Γιατί σήμερα όλο και περισσότερο γίνεται φανερό ότι οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της ίδιας της παραγωγής μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή, με πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τους παραγωγούς του πλούτου, τον εργαζόμενο λαό. Αντί γι’ αυτό, ο χρόνος γυρίζει προς τα πίσω για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, για να πάνε μπροστά τα κέρδη και τα προνόμια των μεγάλων ομίλων.
Μάχης γιατί δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε ως σκλάβοι στον 21ο αιώνα. Για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα, για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο χρόνο κι αν ξοδέψουν τα στελέχη της κυβέρνησης, οι άνθρωποι του κεφαλαίου, οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους για να διαφημίσουν το νομοσχέδιο, η σκληρή αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνονται λιγότερο, θα εξαφανίζεται ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος, θα γίνονται όμηροι της μεγαλοεργοδοσίας, θα έρχονται αντιμέτωποι με νέα εμπόδια για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στη νέα γενιά, που έχει γνωρίσει μόνο την εργασιακή ζούγκλα. Η κυβέρνηση διαμορφώνει το επόμενο, χειρότερο πλαίσιο δουλειάς και ζωής.
Αυτό το νομοσχέδιο, που σωστά οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους το χαρακτηρίζουν ως «οι ανατροπές του αιώνα» αφορά κατά βάση κάθε νέο άνθρωπο που είτε ήδη εργάζεται είτε θα εργαστεί τα επόμενα χρόνια. Βάζει κυριολεκτικά “μπουρλότο” στη ζωή των νέων!
Αν η προηγούμενη κρίση έφτιαξε μια νέα γενιά εργαζομένων των 400 ευρώ και διαμόρφωσε την επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, τώρα το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί από τη νέα γενιά εργαζομένων να θυσιάσει το 8ωρο και ό,τι κατοχύρωνε ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, δηλαδή ελεύθερο χρόνο για ανάπαυση, ψυχαγωγία, κοινωνική δραστηριότητα κ.λπ., προκειμένου να “εκτινάξει” τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η δύναμη κάθε εργαζόμενου είναι στην οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα. Κανένας μόνος του-Καμία μόνη της!
Η οργάνωση στα Σωματεία, η συμμετοχή στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες τους, η συμμετοχή στους Συλλόγους είναι τα όπλα των εργαζομένων και της νεολαίας.
Απέναντι στον πόλεμο, που κήρυξαν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, περισσότερη ζωή.
Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ, 7Μ.Μ.
-ΕΔΕΣΣΑ (ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ)
-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ)

*photo από προ. εκδήλωση στα Γιαννιτσά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου