Tuesday, 23 April, 2024

Υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή – Κείμενο συμπαράστασης στην Ελένη Σταυρουλάκη

Μετά την απάντηση που δίνει η ίδια η Ελένη Σταυρουλάκη στη διοίκηση του Νοσοκομείου Έδεσσας (δείτε εδώ)

Υγειονομικοί συνυπογράφουν κείμενο συμπαράστασης:

Καταγγέλλουμε τις καινοφανείς αυταρχικές πρακτικές και επιθετικές ενέργειες της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ και του διοικητή του νοσοκομείου ΕΔΕΣΣΑΣ, οι οποίοι απροκάλυπτα και αναιτιολόγητα παραβιάζουν κάθε έννοια ελευθερίας, έκφρασης και διαλόγου.
Επιτίθενται με πειθαρχική δίωξη και μηνυτήρια αναφορά στους συναδέλφους Σταυρουλάκη Ελένη, προϊσταμένη του τμήματος Εντατικής θεραπείας και Πρόεδρο του Εργασιακού Σωματείου του Νοσοκομείου Έδεσσας και στον κύριο Φωστηρόπουλου Συμεών Πρόεδρο του Εργασιακού Σωματείου του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Οι συνάδελφοι σε συνέντευξη τους σε τοπική εφημερίδα περιέγραψαν την κατάσταση στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών με τα μάτια του εργαζομένου σε αυτά. Ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις που αφορούν στην υποστελέχωση των νοσοκομείων κυρίως σε εξειδικευμένο προσωπικό, την έλλειψη κλινών και εξοπλισμού. Επισήμαναν τους κινδύνους που εγκυμονεί ο ανεπαρκής σχεδιασμός αντιμετώπισης του 2ου κύματος της πανδημίας. Δεν δυσφήμισαν ούτε και παραπληροφόρησαν.
Συνυπογράφουμε και επιβεβαιώνουμε πως οι αυτονόητες επισημάνσεις των συναδέλφων ισχύουν σε άλλοτε άλλο βαθμό στα περισσότερα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας και σίγουρα δημιούργησαν και δημιουργούν δυσμενείς επιπτώσεις σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και στην προσπάθεια ελάττωσης της νοσηρότητας και θνητότητας των ασθενών.
Τόσο ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ όσο και ο Διοικητής του νοσοκομείου Έδεσσας συνεπείς στην κυβερνητική «γραμμή» επικοινωνιακής διαχείρισης εξωραϊσμού της πραγματικότητας και συγκάλυψης των δικών τους ευθυνών, εκφοβίζουν, απειλούν, λογοκρίνουν και μηνύουν τους εργαζομένους για να ελέγχουν την «πληροφορία» και να «κλείσουν» τις φωνές που δεν συμμορφώνονται.
Οι πρακτικές επιβεβαιώνουν μια αυταρχική νοοτροπία που δεν ταιριάζει στη σύγχρονη κοινωνία ούτε και την αξίζουν οι σκληρά εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας. Ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνη η στρατηγική απόκρυψης των πραγματικών προβλημάτων, γιατί δεν αφήνει περιθώρια ουσιαστικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση των νοσοκομείων σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.
Η αυθαιρεσία, οι αυταρχικές πρακτικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις δεν συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών συνεργασίας ούτε και συνάδουν με την απαίτηση της κοινωνίας για ουσιαστική αναγνώριση του έργου των υγειονομικών. Αιτούμαστε την ανάκληση όλων των νομικών μεθοδεύσεων.
Είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο για την υπεράσπιση της αλήθειας, της ελευθερίας της έκφρασης, της υπεύθυνης στάσης και στο δικαίωμα των ασθενών σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας.
Υγειονομικοί στην «πρώτη γραμμή»
1. ΤΡΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
2. ΓΑΛΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
3. ΖΛΗΚΑ ΣΟΦΙΑ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
4. ΝΑΖΙΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
5. ΠΟΥΡΓΙΑΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
6. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
7. ΤΡΥΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑΣ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
9. ΠΟΛΙΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ «ΑΧΕΠΑ»
10. ΚΟΡΟΞΕΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ «ΑΧΕΠΑ»
11. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
12. ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
13. ΤΖΙΝΤΖΙΟΒΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
14. ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
15. ΜΠΑΙΝΟΥΖΗ ΜΑΤΙΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
16. ΚΑΤΣΑΜΑΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»
17. ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
18. ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
19. ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ «ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου