Friday, 19 April, 2024

Υπατία: Παγετός και λίγο χιόνι την Πέμπτη

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και ημιορεινές και πεδινές περιοχές της Μακεδονίας. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ορεινά

και ημιορεινά της Μακεδονίας, τόσο έως τις πρωινές ώρες, όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους, και ασθενείς χιονοπτώσεις τα ξημερώματα έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση για αύριο:
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα νοτιά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά – ημιορεινά που βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -3 έως 05 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και τις πρωινές ώρες σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300 μέτρα), τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση τις βραδινές ώρες στα δυτικά.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -06 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

*φωτο Γιάννης Παπαντωνίου από Θεοδωράκι Αριδαία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου