Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Υπογράφηκε η σύμβαση για την επισκευή – συντήρηση του Λαογραφικού Μουσείου Γιαννιτσών

Υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και την εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας «Παπαβασιλείου Ελένη-Ιωακειμίδης Στυλιανός» η σύμβαση για την «Επισκευή – Συντήρηση Λαογραφικού Μουσείου Γιαννιτσών».

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 30.000,00 € και είναι ενταγμένο στον προγραμματισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η μελέτη, για τις εργασίες που θα ξεκινήσουν, εκπονήθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας.

Στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης υπογράμμισε την έμπρακτη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και την αντιμετώπιση σημαντικών αναγκών στον τομέα των υποδομών πολιτισμού, όπου αυτό είναι δυνατόν λόγω της οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε:«Εξασφαλίσαμε με δυσκολία κάποια χρήματα για την πραγματοποίηση σημαντικών εργασιών που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου του Λαογραφικού Μουσείου Γιαννιτσών. Η ενίσχυση των υποδομών στον τομέα του πολιτισμού αποτελεί σημαντική προτεραιότητα, καθώς όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία έχουν ανάγκες σε εξοπλισμό και στέγη. Άλλωστε, το έργο που παράγουν στην λαογραφία και στη διατήρηση της παράδοσης της Πέλλας είναι αδιαμφισβήτητης αξίας. Συνεχίζουμε, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως για παράδειγμα το νέο LEADER (CLLD), να συνδράμουμε στην προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των στοιχείων και δράσεων πολιτισμού της Πέλλας».

Οι εργασίες που προβλέπονται στο έργο της συντήρησης του Λαογραφικού Μουσείου Γιαννιτσών αφορούν την αντικατάσταση πλακιδίων δαπέδων και τη βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είχε πραγματοποιήσει και στο παρελθόν καίριες παρεμβάσεις επί του συγκεκριμένου κτιρίου και, συγκεκριμένα, υλοποίησε το έργο με τίτλο «Αντικατάσταση στέγης και εγκλωβισμός στοιχείων αμιάντου», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 90.000,00 €.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου