Thursday, 28 March, 2024

Υπογραφή Σύμβασης για την αποκατάσταση πρασίνου στον Εδεσσαίο ποταμό

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής και ο Δήμαρχος Έδεσσας Τάκης Γιάννου υπέγραψαν σήμερα την Προγραμματική Σύμβαση

για την υλοποίηση του έργου «αποκατάστασης της βλάστησης στον ποταμό Εδεσσαίο». Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 230.000 ευρώ και περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα: Την τοποθέτηση της φυτικής βλάστησης, την εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου το οποίο θα ελέγχεται και θα παρακολουθείται από απόσταση, ειδικό φωτισμό, καθώς και αστικό εξοπλισμό, για την ανάδειξη συγκεκριμένων σημείων αισθητικής αξίας της κοίτης του ποταμού. Μέσα από την υλοποίηση του έργου αναμένεται η οικολογική αναβάθμιση της βλάστησης και η δημιουργία ενός νέου αποτελέσματος υψηλής αισθητικής αξίας. Παράλληλα, το έργο θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός διαφορετικού μικροκλίματος, με ήπια και ευχάριστα χαρακτηριστικά για την ευρύτερη περιοχή του έργου, ρυθμίζοντας τις ακραίες θερμοκρασίες και συνθήκες υγρασίας. Ειδικότερα, θα υπάρξει καλύτερη ένταξη των τεχνικών στοιχείων του έργου στο τοπικό φυσικό περιβάλλον, αποκάλυψη και ανάδειξη των στοιχείων του νερού του ποταμού και πολύχρωμη διαμόρφωση του τοπίου, με την τοποθέτηση ειδικά επιλεγμένων λουλουδιών.
Ο Αντπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή της συγκεκριμένης Προγραμματικής Σύμβασης και μέσα από την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης πρασίνου της κοίτης του ποταμού Εδεσσαίου, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο και άρτιο τεχνικά, οικολογικά και αισθητικά έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Έδεσσας. Υπήρξε πολύ στενή συνεργασία όλων των συντελεστών του έργου και ενσωματώσαμε την πολύχρονη εμπειρία του Δήμου Έδεσσας στη διαμόρφωση του φυσικού περιβάλλοντος, σε σχέση με τον ποταμό Εδεσσαίο που είναι το σύμβολο της πόλης της Έδεσσας. Το έργο, που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η υλοποίησή του, περιλαμβάνει το αυτόματο σύστημα ποτίσματος και ελέγχου από τον χώρο του Δημαρχείου, η επιλογή ειδικών φυτών, ώστε να έχουμε ένα άρτιο από οικολογική και αισθητική οπτική, αποτέλεσμα, η επιλογή αρωματικών φυτών και φυσικά φωτισμό για την ανάδειξη του χώρου».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου