Tuesday, 19 March, 2024

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι 60 και άνω εξαιρούνται

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πρόστιμο των 100 ευρώ που θα επιβάλλεται σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών

δεν έχουν προγραμματίσει ή προχωρήσει στον εμβολιασμό τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022.
Στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αναφέρεται ότι το μέτρο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από πολίτες και συνταγματολόγους, αφορά «όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου 1961».
Στην τροπολογία αναφέρεται, επίσης, ότι από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εξαιρούνται
όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από και
όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου, σύμφωνα την υπό στοιχεία ΔΙα/Γ.Π.οικ.50933/13.8.2021 κοινή απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας (Β 3794), όπως εκάστοτε ισχύει».
«Ειδικώς τα άτομα με αναπηρία που αδυνατούν να υποβληθούν στη διαδικασία του εμβολιασμού για αντικειμενικούς λόγους, που σχετίζονται με την πραγματική τους κατάσταση, ως συνέπεια των παθήσεών τους, όπως οι βαριές περιπτώσεις αυτισμού και επιληψίας, δύνανται να εξαιρούνται από υποχρέωση εμβολιασμού, ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του θεράποντος ιατρού τους και κατόπιν έγκρισης από τις επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης.
Δεν εμπίπτουν, επίσης, στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος οι κατηγορίες εργαζομένων που υποχρεούνται εμβολιασμό κατ’ εφαρμογή του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α’ 130).
Η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προβλέπει, επίσης, ότι όσοι διενεργούν τον εμβολιασμό τους έως την 15η ημέρα του μήνα θα πληρώνουν πρόστιμο 50 ευρώ αντί για 100 ενώ όσοι κάνουν το εμβόλιο από την 16η ημέρα του μήνα θα πληρώνουν 100 ευρώ.
Ειδικά, δε, για τον Ιανουάριο το πρόστιμο σε κάθε περίπτωση θα είναι 50 ευρώ… αυτά κατατίθενται σε μία ώρα, όχι μία μέρα, και ψηφίζονται για άμεση εφαρμογή…. η παραγραφή χρεών άνω της 10ετιας, που πέρασε από το ΣτΕ, πότε θα ψηφιστεί; Οι συντάξεις και οι μισθοί πείνας, πότε θα ψηφιστεί σε μία μέρα… άντε σε έναν μήνα, να αυξηθούν ή τουλάχιστον να δίνονται αξιοπρεπή ποσά, όχι 330 ευρώ, που οι βουλευτές με τόσα ζουν μέρα, όχι μήνα; Άθλιοι με μας τα πρόβατα… βρήκατε να χειραγωγήσετε…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου