Friday, 29 March, 2024

Υποψήφιος βουλευτής Πέλλας Γ. Σηφάκης «Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από τη διαπλοκή και τη διαφθορά»

«Στις εκλογές της Κυριακής ο ελληνικός λαός θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στο ύψος  που κατέκτησε με τη στάση του στο πρόσφατο δημοψήφισμα και θα αποφασίσει την τελεσίδικη καταδίκη των εκπροσώπων του παλιού, φθαρμένου και, εν πολλοίς, διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Θα δώσει καθαρή εντολή πλειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Για να έχει μια ολόκληρη τετραετία να κάνει ( παράλληλα με την συμφωνία) τις αναγκαίες για την χώρα (και όχι για τους δανειστές) μεταρρυθμίσεις  για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, για την αναγκαία αναδιανομή του πλούτου, για τον ριζικό μετασχηματισμό  και εκδημοκρατισμό του κράτους. Για να διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση ή και το κούρεμα του δημόσιου χρέους. Για να διαπραγματευτεί τα ανοιχτά θέματα της συμφωνίας.

Δεν πάμε πίσω, μόνο μπροστά. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για να μείνει ζωντανή η ελπίδα, για να κυβερνήσει η Αριστερά αφού προηγούμενα με αποφασιστικότητα και ιστορική ευθύνη κατάφερε να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Γιατί η Αριστερά με το ηθικό πλεονέκτημα που αδιαμφισβήτητα διαθέτει με δεδομένο το καθαρό πρόσωπο της πολύ μακριά από τη διαπλοκή και τη διαφθορά, την κλεπτοκρατία και την αναξιοκρατία, την τραπεζοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις, τα συμφέροντα που κρατούν το κράτος μακριά από τον πολίτη και τις ανάγκες του είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να συμβάλει θετικά, από τη θέση και ευθύνη της κυβέρνησης, στην ουσιαστική στήριξη των συμφερόντων των λαϊκών τάξεων και των μη προνομιούχων.

Γιατί έχει ένα πρόγραμμα, που θα κινείται παράλληλα με την συμφωνία, που μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία, να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, να συμβάλει στον μετασχηματισμό και τον εκδημοκρατισμό του κράτους. Να αναπροσανατολίσει την ανάπτυξη προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών και την εγχώρια προστιθέμενη αξία. Να κινηθεί προς  την απαραίτητη αναδιανομή του πλούτου, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Προσδοκώ και είμαι σίγουρος για μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που θα δώσει τη δυνατότητα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης  που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και το συντομότερο δυνατόν μακριά από την επιτροπεία με την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου