Thursday, 28 March, 2024

Υπόθεση της Λίνας Κοεμτζή: Επικήρυξη δύο υπόπτων – Η απόφαση του δικαστηρίου

Εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 11 Δεκεμβρίου 2019, η απόφαση του δικαστηρίου…

Η Λίνα είναι ακόμη παιδί όταν η απόλυτη ντροπή της χτυπά την πόρτα. Υπαίτιος, ένας γνωστός της, από τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τα Γιαννιτσά

και φοιτητής σήμερα στα Χανιά της Κρήτης. Ο Δημήτρης, ο οποίος, βασιζόμενος στην αφέλεια της νεαρής Λίνας, την πείθει σε ανύποπτο χρόνο να ποζάρει άλλοτε γυμνή κι άλλοτε ημίγυμνη μπροστά στην ερασιτεχνική του κάμερα, με την υπόσχεση ότι θα την κάνει μοντέλο. Της λέει ότι είναι όμορφη, πολύ όμορφη, ότι είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτεί το θείο δώρο της εμφάνισής της, βγάζοντας καλά και εύκολα χρήματα. Πως η λήψη των εν λόγω φωτογραφιών, οι οποίες θα “διοχετευθούν” αποκλειστικά και μόνο σε πρακτορεία μοντέλων, είναι κάτι παραπάνω από υποχρεωτική, προκειμένου ν’ ανοίξουν για εκείνη οι πύλες του λαμπερού χώρου της μόδας. Και το κυριότερο: της υπόσχεται ότι αυτές τις φωτογραφίες δεν πρόκειται να τις δει κανείς άλλος, εκτός από εκείνον και τον μελλοντικό ατζέντη της.
Η Λίνα τον εμπιστεύεται, εκείνος όμως λέει ψέμματα. Λίγο καιρό μετά τη λήψη των επίμαχων φωτογραφιών, ο “φίλος” από τα Γιαννιτσά τις ανεβάζει στο προσωπικό του ιστολόγιο και από εκεί “ταξιδεύουν” σε χρόνο dt στο αχανές σύμπαν του Διαδικτύου και στα χέρια διάφορων… Ο εφιάλτης της μόλις ξεκινά. Άνδρες από τα Γιαννιτσά, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά της στέλνουν μηνύματα με πρόστυχες προτάσεις κι όταν η Λίνα τους εξηγεί απολογητικά ότι δεν είναι τέτοια γυναίκα και πως οι φωτογραφίες προορίζονται για καθαρά επαγγελματική χρήση, εκείνοι περνούν στο επίπεδο του εκβιασμού και του εκφοβισμού μέσα από αμέτρητες απειλές του στιλ: “Ή θα μου στείλεις φωτογραφία με αυτή την πόζα ή θα σε ξεφτιλίσω παντού”.
Μεταξύ αυτών των “ανδρών” και ένας Άγγελος ο οποίος της γράφει πως, αν δεν συνευρεθεί μαζί του, θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα. Την αποκαλούν “παλιοπατσαβούρα”, “βρωμοθήλυκο”, “φτηνιάρα” κι εκείνη, αντί να απευθυνθεί κατευθείαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθεί να αντιμετωπίσει μόνη της τον ωμό εκβιασμό παρανοϊκών εγκεφάλων. Αρχικά στέλνει απεγνωσμένα μηνύματα στον Δημήτρη, προσπαθώντας να κατανοήσει το μέγεθος της προδοσίας του: “Γιατί ανέβασες αυτές τις φωτογραφίες; Δεν είπαμε ότι είναι για μας; Με έκανες ρεζίλι στα Γιαννιτσά”. Καμία απάντηση, καμία αιτιολογία, καμία συγνώμη.
Λίγο καιρό αργότερα, και έπειτα από νέες περιπέτειες και εκβιασμούς από κάποια νέα πρόσωπα που έχουν μπει στη ζωή της, η Λίνα οδηγείται ξανά στο αδιέξοδο του τρόμου. Το τραγικό της τέλος θα γραφτεί το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου του 2016. Τα μυστικά, τα ψέματα και ο ωμός εκβιασμός φορούν πλέον τη μάσκα μιας αυτοκτονίας… Σύμφωνα με τον κ. Ξυλουργίδη, η σημερινή απόφαση ξεσκέπασε εν μέρει τους «κουκουλοφόρους του Διαδικτύου». Το δικαστήριο καταδίκασε τον «φωτογράφο-Δημήτρη» σε 120 ώρες κοινωνικής εργασίας.
Αναζητώντας νέους «ενόχους»
Πέραν της παραπάνω καταδίκης, όπως αναφέρεται από το Πρώτο Θέμα, ο φάκελος της Λίνας και η πεποίθηση του δικηγόρου και της οικογένειάς της ότι πίσω από αυτό το απονενοημένο διάβημα κρύβονται πρόσωπα υπεύθυνα τόσο για τις πράξεις τους όσο και για την σιωπή τους, παραμένουν ακόμη ανοιχτά.
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Κοεμτζή, Αντώνης Ξυλουργίδης:
Σήμερα ο πρωταίτιος του διασυρμού της αξιοπρέπειας της Γαλήνης Κοεμτζή καταδικάστηκε ενώπιον των φυσικών του δικαστών στο Τριμελές Πλημ/κειο Γιαννιτσών.Τούτη η μέρα είναι ορόσημο.Κανείς δεν πίστευε στην αρχή ότι θα καταλήγαμε σε καταδίκη προσώπων. Απομένει η διελεύκανση των συνθηκών θανάτου της Γαλήνης για αυτό το λόγο η οικογένεια έλαβε την απόφαση να επικηρύξει με 5.000 ευρώ τους δύο άνδρες οι οποίοι σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα εξήλθαν της φοιτητικής εστίας στην Λέοντος Σοφού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 28-11-2016,στις 10:30μμ αμέσως μετά την πτώση της Γαλήνης από μπαλκόνι της εστίας αναζητώντας πέριξ του σώματος της ένα στικάκι.
Πρόκειται για δυο άνδρες, ο 1ος ηλικίας 21-25 ετών 1,75-1,80 ύψος 80 κιλά,κοντό μαλλί, ξυρισμένος,καστανά λαδί μάτια και φορούσε λαδί μπουφάν και ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι.
Ο 2ος ύποπτος ηλικίας 26-30 ετών, 1,80-1,85 ύψος, 90 κιλά, μαύρα σπαστά μαλλιά κοτσίδα, μελαχρινός, μαύρα μάτια, φορούσε χακί στρατιωτικό μπουφάν τύπου τζάκετ και σκούρο παντελόνι. Και οι δυο μιλούν την ελληνική γλώσσα.
Παράκληση θερμή αν κάποιος γνωρίζει τα στοιχεία των δυο υπόπτων να απευθυνθεί στις αρχές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου