Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Φάμπρικα διορισμών» στα hot spot: Tι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Αυτά αναφέρθηκαν στο δελτίο του star για την κατάσταση στα κέντρα προσφύγων, όπως και το σχόλιο της Κ. Μακρή στο κεντρικό

δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα:

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!  Ό,τι συνέβαινε στη χώρα και συνέβαλε στην κατάσταση που βρισκόμαστε, γίνεται και τώρα» ανέφερε η σχολιάστρια του Star Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, με αφορμή τις αποκαλύψεις για διορισμούς στα hot spot εργαζομένων που δεν…  πήγαιναν καν σε αυτά.

«Δηλαδή: Υπάλληλοι που προσελήφθησαν με άγνωστα κριτήρια, άλλος επειδή είχαν γνωστό, άλλοι επειδή ήταν στο κόμμα και για άλλη δουλειά από αυτή που κάνουν,  με συμπαιγνία κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης. Γιατι όλοι ήξεραν ότι αντί για τα hot spot τελικά τους χρησιμοποιούν οι δήμαρχοι,  με τη λογική να ξεγελάσουμε τους “κουτόφραγκους” δηλαδή τους ευρωπαίους που έδωσαν τα χρήματα μέσω ΕΣΠΑ  για να στελεχωθούν τα hot spot και τώρα μαθαίνουν ότι αυτά τα χρήματα πηγαίνουν αλλού». Όπως πρόσθεσε η δημοσιογράφος,  δυστυχώς είναι μια τυπική ιστορία ελληνικού δημοσίου που έχει βεβαίως και παρενέργειες:  «Η πρώτη είναι πως σήμερα στις Βρυξέλλες συζητήθηκε το θέμα αυτό και μάλλον θα μας ζητήσουν πίσω τα χρήματα του προγράμματος. Τα οποία θα επιστραφούν από τον κρατικό προϋπολογισμό,  δηλαδή από τούς φόρους μας».

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:

«Η  κατάσταση στα hot spot,  και από τα χιόνια και από τις θολές προσλήψεις, κινητοποιεί  τους Ευρωπαίους, οι οποίοι στέλνουν τον αρμόδιο επίτροπο στα νησιά, να δει την κατάσταση. O επίτροπος απλώς τυγχάνει να είναι Έλληνας , ο κ. Aβραμόπουλος, ο οποίος αλλάζει το πρόγραμμά του και αύριο η μεθαύριο θα πάει κατ αρχήν στο Bόρειο Αιγαίο για να δει από πρώτο χέρι ποια είναι η κατάσταση». Η Μάρα Ζαχαρέα υπενθύμισε από την πλευρά της ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο των Ευρωπαίων για παρόμοιους λόγους  και επισήμανε  ότι αυτό που συνέβαινε επί όλων των κυβερνήσεων, συνεχίζει να συμβαίνει και τώρα.

Star

Ο Βίτσας το παραδέχεται: Κάναμε προσλήψεις για τα hotspots, αλλά δεν πηγαίνουν όλοι

Επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που θέλουν τα περίπου 2.500 άτομα που προσέλαβε η κυβέρνηση για τις ανάγκες των hotspots να μην έχουν εργαστεί ποτέ σε αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Στο μέτρο της δικής μας εμπλοκής, και ιδιαίτερα της δικής μου εμπλοκής, περίπου πέρυσι το Μάρτιο βγήκε ένα πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας για την συμμετοχή για τις προσλήψεις για δουλειά στα κέντρα φιλοξενίας και στα hot spots. Ήδη έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που καταγγέλλεται σε πολλές περιοχές είναι αλήθεια, δηλαδή ενώ προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας, κατά κύριο λόγο γιατί δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή για το πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα φιλοξενίας» παραδέχθηκε ο κ. Βίτσας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. «Το θέμα δεν είναι πού κάθονται, αλλά πού δουλεύουν, και σε αυτό προσανατολιζόμαστε με τον Γιάννη το Μουζάλα, την Έφη την Αχτσιόγλου και την Ράνια την Αντωνοπούλου, για το πώς θα λυθεί», συνέχισε. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν απροετοίμαστος για την κακοκαιρία που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες και μετανάστες, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας.

«Δεν σημαίνει ότι αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, θα πρέπει να οδηγούν κάθε φορά σε παραίτηση» είπε ο κ. Βίτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για να προσθέσει: «αν ήταν με την παραίτησή μου να λυθεί το προσφυγικό, τότε θα το έκανα». Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ο υπουργός δήλωσε ότι «η καθυστέρηση δεν ευνοεί καμία πλευρά», και απέδωσε τις καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως στις διαφωνίες Ευρωπαίων και ΔΝΤ. Τέλος, υποστήριξε ότι «δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα, σημειώνοντας πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι υπεραρκετά».

Πληροφορίες: skai.gr – iefimerida.gr

ΝΔ κατά Μουζάλα: Φάμπρικα χιλιάδων διορισμών στα hotspots

Επίθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις παραδοχές Βίτσα

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγορεί για «φάμπρικα χιλιάδων διορισμών» στα hot-spots, εξαπέλυσαν ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους και με αφορμή δηλώσεις του υπουργού αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, τα στελέχη της ΝΔ τονίζουν πως «ο εγχώριος και διεθνής διασυρμός που υφίσταται καθημερινά η χώρα μας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, εντείνεται διαρκώς», καθώς όπως λένε, στις εικόνες ντροπής και στις καταγγελίες των διεθνών οργανισμών που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, ήρθαν τώρα να προστεθούν και οι αποκαλύψεις για χιλιάδες διορισμούς που έχει κάνει η κυβέρνηση, με εικονικές θέσεις στα hot spot. Οι τομεάρχες της ΝΔ μάλιστα, κατηγορούν ανοιχτά τον κ. Μουζάλα: «Για τον αρμόδιο υπουργό κ. Μουζάλα, για το κατάντημα αυτό, συνεχίζουν να ευθύνονται όλοι εκτός από αυτόν. Από τη μια του φταίει η αντιπολίτευση και το δήθεν σχέδιο «δολοφονίας χαρακτήρων» που έχει εκπονήσει εναντίον του. Από την άλλη, του φταίνε οι διεθνείς οργανισμοί, οι δήμαρχοι οι κάτοικοι και οι ξενοδόχοι της κάθε περιοχής. Άραγε, από σήμερα θα του φταίνε και οι «σύντροφοί» του, που – μόλις πρόσφατα – προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των καταγγελλόντων;» διερωτώνται χαρακτηριστικά.

Οι δύο τομεάρχες της ΝΔ, προτρέπουν τον κ. Μουζάλα «να αφήσει το παιχνίδι μεταθέσεων των δικών του ευθυνών» και «να ενεργήσει επιτέλους, έγκαιρα, ώστε η χώρα μας να μη χάσει, εξαιτίας της δικής του ανικανότητας και ανεπάρκειας, και τα χρήματα του ΕΣΠΑ».

Σταύρος Θεοδωράκης: Υπόδειγμα κομματικών υπαλλήλων οι προσληφθέντες στα hot spot

Πυρά κατά του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού που υποστήριξε ότι «κάναμε προσλήψεις για τα hot spots, η αλήθεια είναι ότι δεν πηγαίνουν».

«Τους προσέλαβαν για τα hotspot, δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους αλλά πληρώνονται, λέει ο Υπουργός. Υπόδειγμα δηλαδή κομματικών υπαλλήλων» σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Θεοδωράκης για τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Βίτσας δήλωσε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ: «Στο μέτρο της δικής μας εμπλοκής, και ιδιαίτερα της δικής μου εμπλοκής, περίπου πέρυσι το Μάρτιο βγήκε ένα πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας για την συμμετοχή για τις προσλήψεις για δουλειά στα κέντρα φιλοξενίας και στα hot spots. Ήδη έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που καταγγέλλεται σε πολλές περιοχές είναι αλήθεια, δηλαδή ενώ προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας, κατά κύριο λόγο γιατί δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή για το πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα φιλοξενίας».

Διαφορετική μάλλον η κατάσταση που είχε καταγράψει ο ‘’Λόγος’’ τον Αύγουστο του 2016 για τον δήμο Πέλλας, όπου είτε με την παρουσία των προσφύγων είτε στη συνέχεια όπου άδειασε το κέντρο φιλοξενίας, οι προσληφθέντες ‘’χρησιμοποιήθηκαν’’ για άλλες θέσεις μέσα στον δήμο! Δείτε εδώ.

«Φάμπρικα διορισμών» στα hot spot: Tι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου